Yüksekova Belediyesi'nden duyuru

Yüksekova Belediyesi'nden duyuru

Yüksekova Belediyesi tarafından, belediyeden su hizmeti aldığı halde abonesi bulunmayan ve Her hangi bir sebeple, adreslerini köylere taşıdığı halde, İlçe merkezinde ikamet eden vatandaşlar ile ilgili önemli bir duyuru yayınlandı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova Belediyesi tarafından yapılan duyurularda;


"İKAMET DUYURUSU"

“İlçemizin daha yaşanabilir bir şehir haline getirilmesi amacıyla uygulanması planlanan projelere esas olmak üzere Belediye gelirlerinin artırılması gerekmektedir.

Her hangi bir sebeple, adreslerini köylere taşıdığı halde, İlçe merkezinde ikamet eden vatandaşların, 31.12.2019 tarihinden önce, İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ederek  adreslerini İlçe Merkezine aldırmaları gerekmektedir. Adreslerin merkeze alınmaması durumunda Belediyenin gelirlerinde düşüş olacağından, vatandaşlara  istenilen düzeyde hizmet ulaştırılamayacaktır. Belediye gelirlerinde artış ve mukabilinde hizmette artış için vatandaşlarımızın adreslerini İlçe Merkezine aldırmaları önem arzetmektedir.

Adreslerin merkeze alınmaması durumunda, kişi başı 1.500 TL idari para cezası uygulanacağından, vatandaşların mağdur olmaması açısından,  adreslerini ivedi bir şekilde İlçe Merkezine almaları önemle rica olunur" denildi.

"SU ABONELİĞİ DUYURUSU"

"İlçemizin daha yaşanabilir bir şehir haline getirilmesi amacıyla uygulanması planlanan projelere esas olmak üzere, Belediye gelirlerinin artırılması gerekmektedir.

Başkanlığımız teknik personeli tarafından yapılan incelemelerde;

Belediyeden su hizmeti alan  vatandaşların büyük çoğunluğunun su abonesinin hiç olmadığı ya da apartmanda tek ortak sayacın bulunduğu ve kaçak su kullanıldığı görülmektedir.  

Su abonelerinin 15 gün içinde yapılmaması durumunda, 5.000 TL  idari para cezasının uygulanması yanı sıra kaçak su kullanımı tespit edilen hanelerden, geriye dönük 5 yıllık su tahsilatının yapılacağından,  vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından ivedi bir şekilde su abonelerini yapmaları önemle  rica olunur" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.