Hakkari UMKE'den nefes kesen tatbikat

Hakkari UMKE'den nefes kesen tatbikat

Yüksekova Devlet Hastanesinde 2023 yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planları Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde masa başı ve saha tatbikatı uygulandı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Tatbikatta senaryo gereği Yüksekova Devlet hastanesinde meydana gelen depremde enkaz altında kalanlar için çalışma başlatıldı.

Enkaz altında kalanlar UMKE ve AFAD''ın işbirliğiyle enkazdan çıkarılarak sedyeye konulup ambulanslarla ilçede bulunan sahra hastanesine kaldırıldı.

Ardından Devlet hastanesinin bahçesinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale edip yangını söndürdü.

Hastane yönetimi de hastanenin bahçesinde kriz masası kurdu.

Tatbikata Yüksekova Hastanesi Yönetimi  personelleri paydaş gruplar, 3 sağlık timi, UMKE ekibi, AFAD, 112, İtfaiye ekipleri ve  e niyet mensupları katıldı.

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Tabak Demirkonak Köyünde 6.1 şiddetinde deprem meydana geldiğini belirterek, "Hastanemizin 3. kat cerrahi servisinde enkaz meydana gelmiştir. Ne yazık ki 2 çalışanımızı ve 1 hastamızı kaybettik. Hastanemizin afet planı aktife edilmiş olup özel alanlar açılmıştır. Gelen hastalar için afet trafik alanı kurulmuş ve tedavileri devam etmektedir. Çalışanlarımızın ve halkımızın telaşa kapılmamalarını ve rahat olmalarını istiyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.