Yüksekova Halk Eğitim Merkezi yeni binasına kavuşuyor

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi yeni binasına kavuşuyor

Uzun yıllardır ilçenin değişik binalarında hizmet veren Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünün yeni binasına 2024 yılının Ekim ayında geçmesi öngörülüyor.

A+A-

Müteahhit firma tarafından çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği bina 4 kattan oluşuyor.

İçinde konferans salonu, spor salonu, giyim atölyesi kafe ve değişik kursların  olacağı bina 12 Bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.

Depreme dayanıklı bir şekilde yapılan hizmet binasının 2024 Ekim ayının  sonunda faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Güngör mahallesinde yapımı devam eden hizmet binası inşaatını gezen Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ömer Çimşit burada yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ömer Çimşit  burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Halk Eğitim merkezinin yeni binasının 12 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu söyledi.

Binanın bodrum katı dahil olmak üzere 4 kattan oluştuğunu ifade eden Çimşit, Binanın iki yıl içerisinde teslim edilmesini öngörüyoruz. Binamızın tabanı Bin 200 metrekare üzerine oturtulmuş. 4 Bin 800 metre kare kapalı alanı olacak. 33 milyon tl artı KDV ile bir maliyeti olmuştur. Yetkili firma bu süreci hızlandırarak daha kısa sürede teslim edecek. Şuan ki Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüzü kullanmaya devam edeceğiz. Muharrem Malazgirt lisemizin yanında ki inşaatımız giderek yükseliyor. İnşallah bittiği zaman idari birimlerimiz tamamen burada olacak. Onun haricinde 12 dersliği de olacak. Bir kısım kurslarımızı burada devam ettireceğiz. İnşallah tamamlandığında ilçemiz için güzel bir hizmet olacak. İfadelerini kullandı.

 Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit'e Halk Eğitim Merkezi müdürü Kenan Canan ve Milli eğitim Şube müdürü Adem Özmen de eşlik etti. (YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.