Yüksekova Halk Eğitim Merkezinde kurslar veriliyor

Yüksekova Halk Eğitim Merkezinde kurslar veriliyor

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından vatandaşlara çeşitli branşlardaki kurs hizmeti veriliyor.

A+A-

Vatandaşların tamamen ücretsiz yararlanacağı kurslarda müzik,  resim, beden eğitimi, kişisel gelişim, kilim, seramik,  giyim, el sanatlar, ağaç budama, bilinçli tarım teknikleri gibi eğitimler veriliyor. Bunun yanı sıra Yüksekova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, destekleme eğitim çalışmaları, yetenek sınavlarına öğrenci hazırlama, açık öğretim ortaokul kursları ve okuma yazma kursları mevcut. Kurslarda eğitimi tamamlayan kursiyerler sertifika alarak eğitim gördükleri alanda kurs açıp eğitmenlik yapabilecekler.  


Talebe göre kurslar açtıklarını belirten Halk Eğitim Müdürü Atilla Yiğit geçen sene farklı branşlarda bin 188 kurs açılığını, 17 bin 688 tane kursiyerin de kayıt yaptığını ve 9 bin 391 kursiyerin ise sertifika almaya hak kazandığını aktardı. Yiğit, “Vatandaşımız her türlü kurslardan faydalanabilirler. Örneğin gitar çalmak isteyen bir vatandaşımız gelip burada gitar kursuna katılabilecek ya da yüzme öğrenmek isteyen bir vatandaşımız buraya gelip yüzme kursuna başvurabilir.  Yani mesleki anlamda kendini geliştirmek isteyen bir vatandaşımız gelip burada mesleki anlamda açılan kurslarımıza katılabilir. Önümüzdeki günlerde bilgisayar, mobilya ve arıcılık gibi kursları açacağız. Vatandaşlarımız bu kurslardan ücretsiz yararlanabilecekler” dedi. 

“KENDİ KURSLARINI AÇABİLİYORLAR”
Eylülün sonuna doğru kursların açılacağını  ve kursları tamamlayan öğrencilerin sertifika alacağını belirten Yiğit, "Öğrencilerimiz kursları bitirdikten sonra sertifika veriyoruz. Kursiyerler kendi kurslarını açmak istediklerinde bu sertifikanın yanında oryantasyon belgesi alarak kendi kurslarını açabiliyorlar. Böylelikle ilgi alanlarına göre meslek adinmiş oluyorlar. Buda Yüksekova’ya istihdam anlamında ciddi bir kazanım sağlıyor” ifadelerini kullandı. 

Son olarak kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşlara seslenen Yiğit, vatandaşlarımız kendilerini geliştirmek istediklerin konularda ya da öğrenmek istedikleri dallarda bizlere yani Halk Eğitim kurumuna başvursunlar. Kurslarımızdan yararlansınlar. Burada her türlü eğitimden yaralanabilirler. Dolayısıyla kendini geliştirebilirler. Kendini geliştiren bir insan çevresini de geliştirir” şeklinde konuştu./Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.