Yüksekova Havalimanı yeniden uçuşlara açılıyor

Yüksekova Havalimanı yeniden uçuşlara açılıyor

Yüksekova Selahadin Eyyubi havalimanının önümüzdeki günlerde tekrar uçuşlara başlayacağı belirtildi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 26 Mayıs 2015'te açılışı yapılan havalimanı, ilçede yaşanan çatışma ortamı ve operasyonlar nedeniyle sefere kapatıldı. 13 Mart 2016'da başlayan ve 30 Mayıs 2016'da son bulan operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı sonrası THY bu gün deneme seferi yaptı. Uçakla gelen heyet, gerekli kontrolleri yaptıktan sonra alandan ayrıldı.

“UÇUŞLAR BAŞLAYACAK”

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir, yaptığı açıklamada” Uzun zamandır Havalimanımızın açılması için uğraşlarımız var ve bu gün uğraşlarımız sonuç verdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar'ın vasıtasıyla Başbakanımıza Yüksekova'nın sorunları ve özelde de Yüksekova havalimanın hiçbir sıkıntı ve sorun olmamasına rağmen seferlerin yapılmadığı konusunu ilettik ve yardım talep ettik. Sayın Başbakan havalimanının açılması konusunda özel ilgileneceğini ve nihayetinde bu gün verimini aldık” dedi.

“CUMA GÜNÜ UÇUŞLAR YAPILACAK”

Özdemir, ”Cuma günü Yüksekova-Ankara seferleri başlayacak, Cumartesi-salı ve perşembe günleri akabinde İstanbul seferleri başlayacak. Havalimanımızın tekrar açılmasında katkısı bulunan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza THY yönetim kurulu Başkanına ve Genel Müdürüne Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet ve Yüksekova Havalimanı Müdürü Erkan Öntürk'e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.