Yüksekova HDP'den Kadınlar günü etkinliği

Yüksekova HDP'den Kadınlar günü etkinliği

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya kadınlar günü Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen programla kutlandı.

A+A-

İlçenin Güngör mahallesinde bulunan Tekçe düğün salonunda düzenlenen etkinliğe, Hakkâri Belediye Eşbaşkan Adayı Seher Kadiroğlu Ataş, Yüksekova Belediye Eşbaşkan adayı Remziye Yaşar, Esendere Belde Belediye Eşbaşkan adayı Semra Aktan, Büyükçiftlik Belediye Eşbaşkan Adayı Gülcan Ceylan ile çok sayıda kadın katıldı.h1Düzenlenen program Kadın Eşbaşkan adaylarının konuşması ile başladı.

İlk olarak, Esendere Belde Belediye Eşbaşkan Adayı Aktan, kadınlar gününün önemine değinerek, katılımcıların kadınlar gününü kutladı.

Aktan,”Kadınlar Gününü kutluyorum. Leyla Güven ve tutukluların direnişini kutluyorum. Leyla Güven'in talebi bizim talebimizdir” dedi.h2Ardından konuşan Yüksekova Belediye Eş Başkan adayı Remziye Yaşar ise, “Kadın yaşamdır, özgürlüktür, barıştır, merhamettir. Yüksekova kadınlarının eli ile bu seçimde güçlü bir irade sergileyeceğiz. 31 Mart'ta kayyumları göndermeye hazır mısınız” ifadelerini kullandı.h3Hakkari Seher Kadiroğlu Ataş ise “Hepiniz hoş geldiniz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü canı gönülden kutluyorum. Kürt kadınları iradeleri ile dimdik ayaktadır. Eşit temsiliyet ve eş başkanlık sistemini korumaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.h4

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.