Yüksekova Muhtarlar Derneği, Elektrik Kesintilerine Tepki Gösterdi

Yüksekova Muhtarlar Derneği, Elektrik Kesintilerine Tepki Gösterdi

Yüksekova Muhtarlar Derneği Son günlerde yaşanan Elektrik kesintilerini protesto etmek için Dernek binası önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

NEJMAN ERTUŞ 
YÜKSEKOVAGÜNDEM

VEDAŞ şirketine sürekli yaşanan Elektrik kesintilerinden dolayı çok büyük mağduriyetler yaşadıklarını ve birilerinin seslerini duymasını belirttiler.

VEDAŞ KEYFİ MUAMELE YAPIYOR

Yüksekova Muhtarlar Derneği adına basın açıklamasında bulunan Dernek Sekreteri ve Esenyurt Mahalle muhtarı Selim Genç, Yaklaşık bir aydan beri her gece İlçe ve bağlı köylerde, VEDAŞ şirketi tarafından keyfi muamele ile elektrik kesintileri yapıldığını belirtti.

muhtar=2

Yüksekova'da yapılan bu muamele adeta ikinci sınıf muamelesidir şeklinde konuşan Muhtar Genç,”Bu uygulama Türkiye'nin hiçbir bölgesinde görülmemektedir,

İlçe'de bir trafo arıza gördüğünde 15 gün içerisinde arıza ancak gideriliyor veya bölgeye  şirket malzeme göndermiyor. Buda ilerleyişin tamamen yavaşlama ve hizmetin durdurdukları anlamına geliyor” dedi.

ŞİRKET HER DURUMDA KAÇAĞI ÖNE SÜRÜYOR

Muhtar Genç, Bilinmelidir ki Yüksekova merkez ve köylerinin tamamındaki elektrik şebekesinin 1980 yıllarındaki şebekedir, bundan dolayı kayıp kaçak oranının yüzde 35 ile yüzde 50 arasında büyük kayıplara neden oluyor. Bundan dolayı şirket sürekli kaçağı öne sürüyor ve Yüksekova'daki hizmetleri aksamasına neden oluyor. Hâlbuki Yüksekova kaçak eski şebekeden kaynaklanmaktadır.  Yüksekova genelinde bir arıza durumunda ya da trafo yandığında elektrik dağıtım şirketi tarafından kaçağı ve borcu öne sürerek gereken malzeme göndermiyorlar” dedi.

muhtar=1

Muhtarlar derneği olarak biz bu uygulamayı kabul etmiyoruz resmen elektrik dağıtım şirketi halkımızı cezalanmaktadır. Bilindiği gibi dün Türkiye genelinde birkaç saat elektrik kesintisi oldu. Neredeyse Türkiye medyası kıyameti koparıyorlardı.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Oysa Yüksekova elektrik dağıtımı özeleştiğinden beri bizim ilçemizde köylerle beraber hergün nerdeyse 5-6 saat elektrik kesintisinin olduğunu söyleyen Genç,”Biz bu uygulamayı kabul etmiyoruz ve bu sorun giderilmeden biz dernek olarak bu sorunu takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.