Yüksekova Silvan için yürüdü

Yüksekova Silvan için yürüdü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile Silvan'da devam eden sokağa çıkma yasağı protesto edildi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoic

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın bulunduğu yüzlerce kişi HDP ilçe binası önünde  bir araya gelerek, Eski cezaevi kavşağına kadar yürüdü.

Buradan Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan DBP ilçe binası önüne gelerek basın açıklaması düzenlendi.

Yürüyüşün ardından açıklamayı yapan HDP İlçe Eşbaşkanı Fikret Turgut, Kürdistan'ın kimi il ve ilçesini askeri ablukaya alıp sokağa çıkma yasağı gerekçesi adı altında çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden herkesi katlediyorlar. Dedi.

Turgut, “Özellikle Fargin, Sur, Gımgım, Cizre, Nusaybin, Beytuşebap ve Gever'de AKP ve Erdoğan'ın DAİŞ destekli saray çetesi Kürt halkına karşı katliamcı politikasını en barbarca bir şekilde sürdürmektedir.  Katliamcı ve soykırım politikalarıyla Kürt halkının özgürlük, eşitlik, insani ve ulusal değerler temelindeki iradesini tanımayan bir zihniyete karşı Kürt halkı da demokratik temelde mücadelesini sürdürecek ve tepkisini koyacaktır. Bu zihniyete karşı nasıl ki Cizre, Sur, Fargin, Nusaybin, Beytuşebap ve Gever'de Kürt halkı öz yönetim direnişiyle direnerek AKP ve Erdoğan'ın DAİŞ vari saldırılarını kırıp boşa çıkarmışsa, bundan sonra da en kararlı şekilde bu direnişlerine devam edecektir.” Dedi.

Yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardında kitle sessiz bir şekilde dağıldı.  

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.