Yüksekova ve Çukurca Belediye eş başkanları tutuklandı

Yüksekova ve Çukurca Belediye eş başkanları tutuklandı

Yüksekova'da geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Belediye Başkanı Adile Kozay, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Çukurca Belediye Eş Başkanı Hilal Duman'ın da tutuklandığı öğrenildi.

A+A-

Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçesinde DBP'li belediyelere 3 Aralık'ta düzenlenen operasyon sırasında gözaltına alınan Yükekova Belediye Başkanı Adile Kozay, bugün adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından ifadesi alınan Kozay, tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Akşam saatlerine kadar devam eden duruşmada, Kozay'ın 'örgüt üyeliği' iddiası ile tutuklanmasına karar verildi. 

Öte yandan Çukurca İlçesinde 3 Aralık tarihinde gözaltına alınan Belediye Eşbaşkanı Hilal Duman, Belediye Başkan Yardımcısı Hıdır Demiroğlu, belediye eski başkanı Mehmet Kanar, HDP İlçe Eşbaşkanı Cumhur Erdemir, "örgüte üye olma" suçlaması ile tutuklanırken, Osman Kanar, Kazım Tekinalp ve Remzi Kanat serbest bırakıldı. 

Aynı soruşturmada gözaltına alınan Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz ve Çukurca Belediye Eş Başkanı Servet Tunç da daha önce tutuklanmıştı. Kozay, son yerel seçimde Yüksekova Belediyesi Başkanlığı görevini kazanan Ruken Yetişkin ve Tacettin Sefalı'nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Yüksekova Belediye Başkanlığı görevine getirilmişti.

Gözaltında bulunan diğer kişilerin işlemleri sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.