Yüksekova'da 1 Mayıs

Yüksekova'da 1 Mayıs

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Yüksekova Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen 1 Mayıs işçi bayramı düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile kutlandı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

Sabah saatlerinde KESK binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova Belediye eş başkanı Ruken Yetişkin, HDP-DBP İlçe yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, Barış Anneleri İnsiyatifi, Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, KESK, DİSK, Kurdi-Der, Meya-Der, Tuhad-Fed, Azadiya Welat Gazetesi ve çok sayıda sendika üyelerinin olduğu yüzlerce kişi kortej oluşturarak, Cengiz Topel Caddesi üzerinden Oslo oteli önünden KESK binası önüne kadar yürüdü.

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra açıklamada bulunan DİSK Genel iş sendikası temsilcisi Viyan Canan," Başta 1 Mayıs 1977 katliamında yaşamını yitiren 34 yoldaşımızı, Roboski, Rojava ve  Şengal  katliamlarını lanetliyor onların şahsında tüm demokrasi şehitleri anısı önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

Dünya'da ve Türkiye'de milyonlarca işçi-emekçi ve ezilen halklar 2015, 1 Mayıs'ına çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, işsizliğin, güvencesizliğin arttığı koşullara girdiğini söyleyen Canan,”Sermayenin hanesine daha fazla sömürü ve kar yazan emperyalist-kapitalist sistem, emekçi sınıflar ve ezilen halklar için daha çok yoksulluğa, işsizliğe, açlığa, savaşa ve ölüme neden oluyor. Kayıt dışılığın, kuralsız, güvencesiz çalışmanın, Taşeron ve İş Cinayetleri Cumhuriyetinin merkez üssü haline getirilen bir ülkenin ezici çoğunluğunu oluşturan işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, tüm ezilenler olarak bu iki dünya arasındaki farkı her gün iliklerimize kadar yaşıyoruz.” Dedi.

“TÜRKİYE'YE ÖZGÜ BAŞKANLIK SİSTEMİ” İLE TAÇLANDIRMAK İÇİN DESTEĞİMİZİ İSTİYOR

Tüm emek düşmanı sermaye iktidarları gibi AKP'de yan yana gelmemizden, birlik olmamızdan korkuyor. Bunun için işçileri-emekçileri sermayeye köle,  halkı diktasına biat eden kul haline getirme hedefinde tüm ‘ustalığını' göstermeye devam ettiğini söyleyen Canan açıklamasına şöyle devam etti, “AKP, emek düşmanlığını gizlemenin yolunu; kamu emekçisiyle işçiyi, işçiyle işsizi, esnafla çiftçiyi, kadınları, gençleri karşı karşıya getiren politikalarında, Anti demokratik baskıcı rejimin sürdürebilmenin yolunu ise aramızdaki, dil, din, etnik kimlik, kültür, mezhep farklılıklarını kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı siyasetini beslemek için kurduğu yeni komplolarda arıyor. Biz işsizliğin, yoksulluğun pençesinde kıvranırken ülkeyi Trilyonluk KaçAK Saray'ından Anonim Şirket gibi yönetmek, baskı ve zordan beslenen yolsuzluk ve rüşvet düzenini  “Türkiye'ye özgü başkanlık sistemi” ile taçlandırmak için desteğimizi istiyor. Oysa biz kamu emekçisi,  işçisi, işsizi,  kadını, genci, ezilen, yok sayılan, ötekileştirilen, yoksullaştırılan halklar olarak hepimiz iç içe geçmiş ortak sorunlar yaşıyoruz. Demokrasinin, adaletin, barışın, kardeşliğin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı bir ülkede emeğin haklarından söz etmenin mümkün olmadığını her gün yaşayarak öğreniyoruz” şeklinde konuştu.

BARIŞ SÜRECİNİ SEÇİME KURBAN EDECEĞİ KUŞKUSU YARATMAKTADIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Kürt sorunu yoktur söyleminden sonra Çözüm sürecinin geldiği aşama ve yaşanan tıkanıklık göstermektedir ki iktidarın ikirciklikli duruşu çözüm ve barış sürecini seçime kurban edeceği kuşkusu yaratmaktadır diyen Canan,” Bu kapsamda 7 Haziran' da yapılacak seçimler ile Kürt ve Türk halklarının kaderi belirlenecek, Kürt sorunun çözümü için başlatılan sürecin müzakereye dönüşmesi ve HDP'nin seçim barajını aşması ve demokrasi bloğunun başarıya ulaşması için Türkiye halklarına büyük görev düşmektedir” dedi.

Kitle daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.