Yüksekova'da 2 bölgede askeri operasyon

Yüksekova'da 2 bölgede askeri operasyon

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki farklı bölgede askeri operasyon başlatıldı.

A+A-

Yüksekova'nın Sinava (Kamışlı), Befircan (Karlı) ve Sûsyan (Çatma) köylerinin dağlık alanlarında dün akşam akşam başlatılan operasyon devam ederken, ilçeye bağlı Kertinis (Akçalı), Zêvkan (Tatlıcak) ve Xalane (İnanlı) üçgeninde de sabah saatlerinde askeri operasyon başlatıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki farklı bölgede askeri operasyon başlatıldı. İlçeye bağlı Sinava (Kamışlı), Befircan (Karlı) ve Sûsyan (Çatma) köylerinin kırsal ve dağlık alanlarında dün gece saatlerinde başlatılan hava destekli operasyon kapsamında, Skorsky ve Kobra tipi helikopterlerle alana sık sık bombardıman yapıldı. Gece saat 23.20 sularında ise helikopterlerden atılan aydınlatma fişeklerinin ardından savaş uçakları söz konusu bölgelere bombardıman yaptı. Tepelere indirilen askerler ise karadan operasyonu sürdürdü. Bölgedeki operasyon ve bombardıman gece boyu sürdü.

Zêvkan bölgesinde de operasyon

Yine, ilçeye bağlı Kertinis (Akçalı), Zêvkan (Tatlıcak) ve Xalane (İnanlı) köyleri üçgeninde ise bu sabah saatlerinde askeri operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Kobra tipi helikopterler dağlık alanları tararken, çevredeki kimi tepelere asker indirildiği öğrenildi.DİHA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.