Yüksekova'da 23 Nisan

Yüksekova'da 23 Nisan

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilen Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde öğrenciler 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramını çalışarak geçiriyor.

A+A-

13 Mart'ta Yüksekova'da ilan edilen sokağa yasağı 43'üncü gününe girerken, yasak ile beraber eğitim ve öğretime de ara verildi. Türkiye'nin dört bir yanında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanırken sokağa çıkma yasağının olduğu Yüksekova'da ise öğrenciler dere temizleyerek geçiriyor.

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklığında bulunan Beşatlı köyünde Yaşları 10 ila 15 arasındaki çocuklar kürek ve tırmıklarla köy içinde geçen derede ki çöpleri temizleyerek bayramlarını geçiriyor.
23 Nisan'da kutlama yapacağımız yerde dere temizliği yaptıklarını söyleyen 5. Sınıf öğrencisi Yasin Yücel Ayhan, “Okulların kapalı olmasından dolayı bayramımızı kutlayamıyoruz.

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı olduğu için öğretmenlerimiz mecburen gitmek zorunda kaldılar, bizde köy öğrencileri olarak yaklaşık 40 gündür eğitim göremiyoruz ve köy işleri ile uğraşıyoruz” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.