Yüksekova’da 300 Milyonluk Okul yatırımı

Yüksekova’da 300 Milyonluk Okul yatırımı

Yüksekova’da 2019 ve 2023 yılları içerisinde 300 milyon TL’lik okul yatırımı yapıldı.

A+A-

Yüksekova'da 5 yıllık süre içerisinde 20 yeni okul yapıldı. 4 Okulda da güçlendirme çalışmaları yürütüldü.

Aralarında Lise, İlk ve Ortaokul ve Anaokulu projelerinin yer aldığı yatırımlarda 362 derslik hizmete girdi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve Şube Müdürü Adem Özmen ile birlikte  yapımı devam eden okul inşaatlarını gezdi. Yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit yaptığı açıklamada, Yüksekova’nın eğitim alanında çok ciddi değişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi.

İlçeye ciddi yatırımların yapıldığı bir süreçten geçtiğini belirten Çimşit şunları kaydetti:

"2019 ve 2022 yılları arasında ki 4 yıllık süreç içerisinde ilçede 20 yeni okul inşa edildi. Bu okullarda toplam 362 dersliğimiz hizmete girdi. Bu sürede 4 okulda da güçlendirme çalışmaları yapıldı. Toplamda 188 milyon liralık bir yatırım yapıldı. 2023 yılı içerisinde de 4 okulumuzda da inşat çalışmaları devam ediyor. Bunlardan Halk Eğitim merkezi binası inşaatı sürüyor. Güngör mahallesinde yer alan merkez 12 derslikten oluşuyor. Yeni mahallede yine inşaatı devam eden  ve 8 derslikten oluşan bir anaokulumuz var. Aksu köyünde yine inşaatı devam eden  12 derslikten oluşan bir Ortaokulumuz var. Cumhuriyet mahallesinde Atatürk Anadolu Lisesi olan Çok Programlı bir lisemiz 16 derslikten oluşuyor. Bu okulun da inşaatı devam ediyor. İnşaatları devam eden bu okullarımızın ihale bedeli 105 milyon TL tutarında" dedi. 

2023 yılı içerisinde Akçalı köyünde de 5 derslikli bir Anaokulun hizmete girdiğini aktaran Çimşit şöyle konuştu:

"2019 yılından 2023 yılları arasında ki 5 yıllık sürede yaklaşık 300 milyona yakın bir okul yatırımı yapıldı. 2023 yılı içerisinde 3 okulumuzda büyük onarım yapılıyor. Şemsettin Onay Anadolu Lisesi pansiyonu Büyükçiftlik Beldesi İlkokulu ve Ortaokulu ve Cemal Sala İlk ve Ortaokulunda da güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bu okullarında yatırım maliyeti 35 milyon TL. Bu yatırımlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.