Yüksekova’da 40 ton elma alıcısını bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde soğuk hava depolarında muhafıza edilen 40 ton elma alıcı bekliyor.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Esendere Beldesine bağlı Konuk köyünde üretilen elmaların 4 ay önce hasadı yapıldı. Hasadı yapılan 80 ton elmanın 40 tonu satılırken, 40 tonu ise soğuk hava deposunda muhafıza edildi. Hekim Fırtına’ya ait soğuk hava deposu’nda muhafıza edilen elmalar 4 ay geçmesine rağmen halen ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. 

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Fırtına’ya ait depoyu inceleyerek, alıcıların ürünleri gönül rahatlığı ile alabileceğini belirtti.

g1-001.jpg

“HER ALANDA YÜKSEKOVA ELMASI RAFLARDA OLACAK”

Konu hakkında konuşan Başkan Geçirgen, ”Son baharda Hekim Fırtına’ya ait tarlada yaklaşık 120 dönüm alanda ekili olan meyve fidanlarımızla beraber elde ettiğimiz meyvelerimizi burada soğuk hava depolarında muhafaza ederek bugüne kadar ulaştırabildik. Daha önce Yüksekova’da yapılan bir çalışma değildi. Bizim de amacımız burada kendi meyvelerimizi soğuk hava depolarında muhafaza edip raftaki ömür sürelerini neticelendirip aslında Yüksekova elmasının ne kadar kaliteli ve organik olduğunu gördük. Bunu bir kez daha halkımıza, kamu kuruluşlarımıza gösterme mahiyetinde soğuk hava depolarında muhafaza ettik. Ziraat odamızın bünyesinde soğuk hava depolarında yaklaşık 40 ton elmamızı muhafıza ettik ve bugünde vatandaşlarımızın bunları tüketmek üzere piyasaya süreceğiz.
Bütün halkımıza bunu söylemek istiyoruz, artık marketlerde ve her alanda Yüksekova’nın elması raflarda olacak. Depolardan çıkartıp bütün vatandaşlarımızın erişebileceği bir konuma getireceğiz” dedi.


g2-001.jpg

“ELMALARIMIZ ALICISINI BEKLİYOR”

Hekim Fırtına ise, ”Depoladığımız elmalarımız organik budaması, suyu ve havasından dolayı elmalarımızın tadı bambaşkadır. Bakımları, işçiliği ve toplanması dâhil baya masraf ettik. Bahçelerimizden 80 ton elma hasadı aldık bunun yarısını sattık yarısını da soğuk hava depolarımızda muhafaza ettik. Muhafaza ettiğimiz elmalarımız ilk günkü gibi tazeliğini korumakta ve depolarımızda alıcısını bekliyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum