Yüksekova'da arızalanan sondajlar onarıldı!

Yüksekova'da arızalanan sondajlar onarıldı!

Yüksekova'da arızalanan 110 beygirlik 10 Nolu Sondaj ile 150 beygirlik 11 Nolu sondaj Yüksekova Belediyesi su ve kanalizasyon arıza ekibi tarafından onarıldı.

A+A-

Birçok mahalleyi besleyen 110 beygirlik 10 Nolu Sondaj ile 150 beygirlik 11 Nolu sondaj su ve kanalizasyon arıza ekibi tarafından onarılarak kuyuya tekrar indirildi.

Özellikle ilçedeki düzensiz elektrik akımından kaynaklı meydana gelen arızalar birçok mahallede bir günlük su kesintisinin meydana gelmesine ve birçok bölgede de su seviyesinin azalmasına neden olmuştu.

Birkaç günden beri Yüksekova Belediyesi su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı arıza ekibi arızayı gidermek için çalışmalarına devam ediyordu. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve akşam geç saatlere kadar devam eden çalışma, iki sondajın kuyuya indirilip ilçeye tekrar su verilmesiyle birlikte son buldu.

Arızaların sık sık elektrikten dolayı meydana geldiğini belirten Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Cemil Özer, “İlk olarak 10 nolu sondajımız yandı sondajımızın beslediği bölgelerde su seviyesinde ciddi anlamda azalma olurken yedekte bulunan parça ile su sıkıntısını giderdik. Birkaç gün sonra 11 nolu sondaj arızalanarak ilçenin birçok mahallesinde bir günlük su kesintisi yaşandı. Bizde arıza ekibimizle birlikte arızaların giderilmesi için sabahın erken saatlerinde çalışmalarımıza başladık. İlk başladığımız 10 nolu sondajı kuyuya indirdikten hemen sonra 11 nolu sondajı da kuyuya indirerek akşam saatlerinde ilçeye yeniden su vermeye başladık. Umarım bu tür aksamalar bir daha yaşanmaz ve ayrıca vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlı duruş ve sabırlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.23608

23609

23610

23611

23612

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.