Yüksekova’da Ayçiçek üretimi yapılıyor

Yüksekova’da Ayçiçek üretimi yapılıyor

Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen desteğiyle ilk kez Yüksekova’da ekilen ayçiçeği tarlası sarı çiçeklerle doldu.

A+A-

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde’ Üreten Bir Yüksekova’ sloganıyla yola Çıkan Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen çiftçiye verdiği destekle ilçede ilk kez ayçiçeği ekimi gerçekleştirdi.  İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Demirkonak(kaport) köyünde 10 dönümlük araziye ekilen ayçiçekler,  görüntüsüyle Tekirdağ ve Edirne'yi aratmadı.  İlkbaharda ekilen Ayçiçek tarlasında incelemelerde bulunan Başkan Geçirgen ilçenin tarım alanlarını üretime kazandırmak için çalışmalarına devam edeceğini belirtti. 


Geçirgen, “Biz her zaman  ‘Üreten Bir Yüksekova ’sloganıyla yola çıktık. Yüksekova için elimizden geldiğince bütün çalışmalarımızı yapacağız. Farklı ürünleri Yüksekova ile buluşturacağız. Tabi bu alanda yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de Ayçiçek üretimi oldu. 10 dönümlük arazide ilkbaharda Ayçiçek ekimimizi yaptık. Şuanda da Ayçiçeklerimizin boyları bir metreyi geçmiş durumda ve güzellikleriyle de bizlere görsel şölen sunuyor.  Biliyorsunuz ki Ayçiçeğe öncelik eden şehirlerimiz Edirne ve Trakya olurken artık bizde buna münhasır olarak yağımızı Yüksekova’da neden üretilmeyelim. Bu çalışmaların ilk adımını atmış bulunmaktayız.


 Bundan sonraki süreçlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayçiçek üretimi sadece bu tarlayla sınırlı kalmayacak. Birçok çiftçimizle Ayçiçek üretimine başlayacağız. Bunun için çiftçilerimizle toplantılarımız olacak, girişimlerimiz olarak daha büyük bir alana hitap etmek adına üretimlerimiz devam edecek. Tabi bu üretim konusunda yağ tesisini kurarak bölgemizdeki gençlerimize istihdam sağlayacağız. Çiftçilerimize ekonomik katkı sunmak mahiyetinde ürettikleri ürünlerin ekonomik değerini kendilerine dönüşünü sağlamak adına bizde yola çıkacağız” dedi.


İlk üretimin yapıldığı tarlanın sahibi Sefer Ertuğrul, “Biz çiftçiler olarak bu tür girişimlerde hep bulunmak istiyorduk. Bu sene Perviz başkanın sayesinde bu girişimi gerçekleştirdi. Bize verdiği gübre ve tohum desteği sayesinde tarlamıza ayçiçeği ektik. Bu saye de bu nimetten yaralanacağız. Daha önce herhangi bir bilgimiz olmadığı için tarlamızı nasıl değerlendireceğimizi bilmiyorduk.  Perviz başkanın yardımlarıyla ilk defa Ayçiçek ekimi yaptık. Ama çiftçinin her zaman desteğe ihtiyacı vardır. Umarım bizi bu desteklerden mahrum bırakmazlar” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.