Yüksekova'da barikat operasyonu

Yüksekova'da barikat operasyonu

Yüksekova'da dün Yeni Mahalleye barikat operasyonu düzenlenirken, operasyon esnasında çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoicYüksekova'da dün gece polisler tarafından Yeni Mahalle'ye barikat operasyonu düzenlendi. Operasyon esnasında, çevrede bulunan birçok ev ve iş yerine kurşun isabet etti.

Operasyonun düzenlendiği Mahallede bulunan ve Hamit Soydan'a ait olan Soydan Market'in duvarlarının yıkıldığı ve tahrip edildiği belirtildi.

İş yeri sahibi Hamit Soydan, mahallede hiçbir barikat olmadığını belirterek,  “Bunları yapanlar bilsinler ki bu vatan sevgisi değildir. Bir halka, bir kültüre yapılan bir zulümdür” dedi.

Soydan, “Bu, kabul edilemez. Dün gece hiçbir olay yokken bilerek ve isteyerek bu dükkanları bu hale getirdiler. Birinci seferde kepenkleri kırdılar, ikinci sefer geldiklerinde duvarları da yıktılar. Silah sesleri nedeniyle kardeşlerimle bodruma kaçtık. Duvarda kurşun izleri var. Bir mermi duvarın diğer tarafından çıkmış. Orda olsaydık şuan yaşamıyorduk. Maddi zararımız da çoktur” dedi.

Zarar gören iş yerlerinde ve evlerde beraberindeki heyetle incelemelerde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise mahallede hendek ve barikatların bulunmadığını, buna rağmen halkın göç ettirilmek istendiğini belirtti.

Akdoğan, “Bir hukuk devleti kendi vatandaşını koruyamıyorsa bu devletin hukukuna ve adaletine kim güvenecek? Bunların hepsinin hesabı sorulacak. Buradaki halka düşmen gözüyle bakanlara sesleniyoruz, hükümet sizi koruyamayacak. Yatağında uyuyan çocuğa kurşun sıkıyorsunuz. Biz buradayız ve burayı terk etmeyeceğiz. Biz buraya başka bir yerden gelmedik. Komşularımızı, akrabalarımızı nasıl bırakıp gideceğiz?” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.