Yüksekova'da buz tutan derede balık avı

Yüksekova'da buz tutan derede balık avı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde balıkçılar ve vatandaşlar derenin buz tutan yüzeyini baltalarla kırıp balık avlıyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova'da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı yerini soğuk havalara bıraktı. İlçeye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Susütü (Şakitan) köyü içerisinden geçen Nehil deresi yüzeyi aşırı soğuklar nedeniyle kısmen dondu. Termometrelerin zaman zaman -30 dereceyi gösterdiği ilçede balıkçılar, donan derede balık avlıyor.

Dere yüzeyinde ki kalınlığı yer yer 50 santimetreyi bulan buz tabakasını balta ve kürek yardımıyla kıran balıkçılar, açtıkları deliklerden serpme ve diğer balık avlama malzemeleriyle kilolarca balık çıkardı.

balik1.jpg

"BALIK GEÇİM KAYNAĞIMIZ"

Geçimlerini balıkla sağladıklarını söyleyen Müslüm Cankurtaran," Hafta'nın her günü derelerdeyiz balık tutuyoruz. Şehir merkezinde ki balık satıcılarına balıkların hemen hemen hepsini biz veriyoruz. yaklaşık 15 senedir bu işi yapıyorum. Sezonla beraber balık tutmaya başlıyoruz. Sezon bittikten sonra da köy işleri ile uğraşıyoruz. Dere soğuklar nedeniyle iki gündür buz tuttu. Kürek ve balta yardımıyla delikler açarak ağlarımızı gönderiyoruz. Birgün sonrada gelip ağlarımızı çıkarıyoruz" şeklinde konuştu. 

balik5.jpg

"BUZ KALINLIĞI 50 SANTİMETRE"

İlçede son günlerde etkili olan soğuklar nedeniyle derenin donduğunu ifade eden Cahit Erkut isimli vatandaş ise,"  Buz kalınlığı bazı yerlede 50 santimetreye kadar ulaşabiliyor. Arkadaşlarımızla zaman geçirmek için bugün köyümüzden geçen derede balık avlayama geldik. Bizde bunu hobi olarak yapıyoruz, stresimizi bu şekilde atıyoruz" dedi. 

balik3.jpg

msa11278.jpg

balik4.jpg

balik2.jpg

balik6.jpg

balik7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.