Yüksekova'da deprem bölgesinden getirilen annesiz kedilere sütanne oldu

Yüksekova'da deprem bölgesinden getirilen annesiz kedilere sütanne oldu

Yüksekova'dan Hatay'a gönüllü giden veteriner hekim Ercan Tekin'in dönüşünde getirdiği yavru kedilere, komşusunun yavrulu kedisi süt annelik yapmaya başladı.

A+A-

Yüksekova'da gönüllü olarak Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin çağrısı üzerine Hatay’a giden veteriner Hekim Ercan Tekin bir haftalık görev süresinin ardından yola çıkacağı gün bulundukları kliniğe henüz yeni doğmuş dört yavru kedi getirildiğini söyledi.

Anneleri bulunamayan ve bakıma muhtaç yavruları sahiplenerek Yüksekova'ya getiren Tekin, “Depremden dolayı bakım şartları müsait olmadığı için orada bırakamazdım. Eşim ve çocuğum ile iki günlük dört yavrunun bakımını üstlendik, isimlerini de Umut, Tatlı, Şeker ve Su koyduk. Komşumuzun kedisi yeni yavrulamıştı. Bu kedi yavru kedilere de süt annelik yapar mı diye düşündük ve sonra yanına götürdük, kedi yavru kedileri de kabul etti ve emzirmeye başladı" dedi.

Tekin, “Kedinin bu yavrulara sahip çıkması bizi çok sevindirdi. Umut, Tatlı, Şeker ve Su isimli yavru kedileri üç gündür süt annelerinin yanına bırakıyoruz. O kadar sahiplendi ki kendi yavrularını bırakıp bu yavru kedileri de emzirmeye başladı. Hepsini kucağına alıp temizledi” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.