Yüksekova'da Doğalgaz hayali başka bahara kaldı

Yüksekova'da Doğalgaz hayali başka bahara kaldı

Yüksekova halkının dört gözle beklediği doğalgaz hattının bu sene bitirilemeyeceği öğrenildi.

A+A-

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan ihale sonucu  Yüksekova’ya doğalgaz boru hatları döşenmeye başladı. Geçen sene başlatılan 38 kilometrelik projenin bu sene tamamlanamayacağı öğrenildi.

Yaz aylarının başında yetkililerden alınan bilgilere göre doğalgaz ekim-kasım aylarında ilçenin Esenyurt mahallesinde bulunan 1’nci Etap TOKİ evlerine verileceği belirtilmişti ancak yaşanan bazı aksi nedenlerden dolayı doğalgaz hatlarının 2024 yılında tamamlanacağı kaydedildi.

Söz konusu çalışmanın aksaması nedeniyle Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Vedat Çoğaç ve beraberindeki heyet,  Hakkari ve Yüksekova karayolunda yer alan Bağışlı ve Ortaç köyleri arasındaki doğalgaz hattının olduğu yeri inceledi.

Bölgeyi yerinde inceleyen Başkan Çoğaç, ‘’ Vatandaşlarımızın merak ettiği doğalgaz işinin aslını öğrenmek biz de bölgede incelemelerde bulunduk. Doğalgaz çalışmasını Esnaf ve Sanatkar Odası birliği olarak valimize bir soru yönelttik.  Doğalgaz ne aşamada diye?  Bize verilen cevap Şubat ayına kadar bir şey olmayacak gibi görünüyor şeklinde oldu. Daha önce Yüksekova’da ön görülen bir tarih vardı. Ekim ayında verileceğini dillendirdiler. Bizim gördüğümüz manzara; maalesef ön görülen tarihte doğalgazın Yüksekova’ya verilmesi söz konusu değil” şeklinde konuştu.

“Bunu söylerken üzülüyorum” diyen Başkan Çoğaç, "Maalesef doğalgaz öngörülen tarihte Yüksekova’ya verilmeyecek. Bunla ilgili evet bir çalışma var. Kısır bır şekilde gidiyor. Biz de takip ediyoruz. Üzerinde duruyoruz. Israrcı oluyoruz. Sonuç alma anlamında maalesef 2023’ün sonu doğalgazın bitmeyeceğini ifade ediyorum” dedi.

/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.