Yüksekova’da dünyaya gelen kuzu ve oğlaklar baharı müjdeledi

Yüksekova’da dünyaya gelen kuzu ve oğlaklar baharı müjdeledi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde "baharın müjdecisi" olarak kabul edilen oğlak ve kuzu doğumları başladı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / İSLAM DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçeye 18 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarıölçek köyünde ki Küçükbaş hayvan yetiştiricileri, kış mevsiminin son günlerine doğru başlayan ve halen devam eden 'baharın müjdecisi" olarak kabul edilen oğlak ve kuzu doğumları başladı. Zor kış şartlarında ve doğa koşullarında hayvanlarının bakımını yapan besiciler, oğlak ve kuzu doğumlarının başlamasıyla farklı bir telaş yaşıyor. Şubat ayının ilk haftasından itibaren başlayan doğumlar, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin mesaisini de artırdı. Soğuk havadan ve hastalıktan korumak için çaba gösteren yetiştiriciler, Yeni doğan oğlak ve kuzuları zaman zaman biberonla da besliyor.


001-005.jpg

"KEYİFLE YAPIYORUZ"

Soğuk havaların ve dağlarda ki karların tamamen erinceye kadar hayvanları ahırlarda beslediklerini söyleyen çiftçi Cafer Sefali," Her yıl olduğu gibi bu yılda Şubat ayında dünyaya gelen kuzu ve oğlaklarımız bahanı müjdeledi. Bakımları her ne kadar zor olsa bile bunu keyifle yapıyoruz. Yüksekova'da kış uzun ve zor geçiyor. Yıllardır çiftçilikle uğraşıyoruz" dedi.


002-006.jpg

'BİBERONLA BESLiYORUZ"

Köyde çobanlık yapan Vahit Kutlar ise," Hava şartları sebebiyle hayvanlarımızın bakımlarını kış bitinceye kadar ahırlarda gerçekleştiriyoruz. Havaların ısınmasıyla yaylalara çıkaracağız. Yeni doğan kuzularımızla zaman geçirmek çok keyifli oluyor. Her yıl Şubat ayında gerçekleşen doğumlar bize bahanın gelişini müjdeliyor. Yeni doğan kuzularımızı bazen biberonla besliyoruz. Havaların halen soğuk olmasından dolayı gece gündüz bakımlarını yapıyoruz" dedi.


003-004.jpg

0056.jpg

004-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.