Yüksekova'da, Emekçiler Yasaklara Karşı İş Bıraktı

Yüksekova'da, Emekçiler Yasaklara Karşı İş Bıraktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, KESK-DİSK Temsilciler Platformu üyesi emekçiler sokağa çıkma yasaklarına karşı bir günlük greve gitti.

A+A-

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde yapılan basın açıklamasına Sendika üyeleri çok sayıda öğretmen, hemşire ve emekçi destek verirken, açıklamadan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Emekçiler adına söz alan SES Temsilciliği Dönem Eşsözcüsü Seda Güler, AKP'nin içeride ve dışarıda savaş konseptini tırmandırdığını belirterek, "Okullar, hastaneler, öğrenci yurtları boşaltılarak polis karakolları ve askeri karargâhlar haline getirilirken eğitim ve sağlık hakkı ortadan kaldırılmaktadır. Kamu hizmetleri yapılamaz hale gelinmiştir. Savaş koşullarında yaşayan kamu emekçilerinin can güvenliği ortadan kaldırılmıştır. Çatışmalı süreç başladığından bu yana katledilen kamu emekçilerine yenilerinin eklenmesi tehdidi ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Daha önceki iktidarlar tarafından bu yöntemlerin Türkiye halklarına ölüm, kan, hapis ve sürgünden başka bir sonuç getirmediğini kaydeden Güler, "Bu baskıcı, otoriter denemeler Türkiye halklarının arasına uçurum koymaktan başka bir işe yaramamıştır. Kamu hizmetlerinin verilmesi ancak sağlıklı bir ortamda mümkündür. Biz emekçiler olarak bu savaş politikalarının halklarımıza bir fayda sağlamadığını ve bunların karşısında olduğumuzu belirtip, müzakere masasının acilen kurulmasının hayati olduğunu düşünüyor ve savaş yerine barışın bu topraklarda tesis edilmesi için bir günlük iş bırakma eylemine girdik” ifadesinde bulundu.

Açıklamanın ardından emekçiler alkışlar eşliğinde iş bırakma eylemine girdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.