Yüksekova’da fırın ustası: Ne gecemiz belli, ne gündüzümüz!

Yüksekova’da fırın ustası: Ne gecemiz belli, ne gündüzümüz!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 65 yaşındaki Heci Salih Işık küçük yaşlarda başladığı fırıncılık mesleğini gecesini gündüzüne katarak 35 yıldır sürdürüyor.

A+A-

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde esnaflık yapan vatandaşların hikayelerini her hafta sizler için “Bizden Hikayeler” başlığı altında yayımlamaya devam ediyoruz.

Bu hafta 35 yıllık fırında babadan oğula geleneğini sürdürerek esnaflık yapan Heci Salih Işık'ın  yetiştirdiği Nurullah Akay'ın  hikayesini derledik.
Fırıncılığa Salih Işık'ın yanında başlayan  Akay 10 yıldır ekmek ustası olarak iş yerinde çalışıyor. 

"SABAH 03.00'TE BAŞLIYORUZ"

Kendi memleketine hizmet etmekten mutluluk duyduğunu aktaran Akay, mesleğinin zorluklarını şu sözlerle aktardı: “ Fırıncılıkta ne geceniz belli ne gündüzünüz. 7/24 işletmemeiz açık olmak zorunda. Sabah saat 03. 00’te başlıyoruz. Akşama kadar çalışıyoruz. Kendimize zaman ayıramıyoruz. Burada sadece ekmek çıkartmıyoruz. Talebe göre açma, poğaca gibi çeşitlerde çıkartıyoruz. Vatandaşımız bu aralar Van çöreğini bizden talep ediyordu. Biz de hemen yapmaya başladık. Bu fırın 35 yıldır ilçede hizmet veriyor.  Böyle bir yerde yetiştiğim için şanlı hissediyorum. Elimizden geldiğince kimseyi mağdur etmeden işimizi yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.