Yüksekova’da HDP ve DBP Gaziantep Katliamını Kınadı

Yüksekova’da HDP ve DBP Gaziantep Katliamını Kınadı

Hakari’nin Yüksekova ilçesinde HDP, DBP’li yöneticiler, Gaziantep’teki düğüne yapılan saldırıyı kınadı.

A+A-

HDP ve DBP ilçe yöneticileri, DBP Yüksekova ilçe binasında bir araya gelerek Gaziantep'te düğüne yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla kınandı.

Açıklama yapan DBP Eş Başkanı Ercan Seven, “Halk olarak birçok acı ve katliam yaşadık. Ancak böyle bir acıyı, böyle bir ortamda ilk defa yaşıyor ve tanık oluyoruz.” Dedi.

Seven, “Gaziantep'te düğün törenine ‘canlı bomba' saldırısı düzenlenmiştir. Bu vahşi saldırısı sonucunda onlarca insanımızı katledilmiş, yüzün üzerinde de yaralanmıştır.  Başta bu vahşi saldırıda hayatlarını kaybedenlere rahmet, acılı ailelere sabır ve metanet diler başsağlığı dileklerimizi sunarız.”Dedi.

Bu vahşi ve sinsi saldırılara şiddetle kınıyor ve nefretle lanetliyoruz. Diyen DBP'li Seven, “ Halk olarak bir çok acı ve katliam yaşadık. Ancak böyle bir acıyı böyle bir ortamda ilk defa yaşıyor ve tanık oluyoruz. Elbette bu katliamlara yabancı değiliz. Suruç, Ankara, Diyarbakır ve kobani'de bu barbarları iyi tanıyoruz.” Dedi.

Seven, en önemlisi de KCK Türkiye'de barışın önünü açacak bir çözüm deklarasyonu açıkladığı günün sonrasında böyle bir saldırının olmasına ayrıca başka bir boyut kazandırıyor. Düşündürücüdür. Kim çözüm ve barış istemiyor. Kim ki daha fazla kan ve gözyaşı akmasını istiyor. Hep beraber bunu karşında durup acıların önüne geçmek bir insanlık görevidir. Siyaseti aşan bir nokta da olduğunu belirten Seven, siyasi çıkarıları aşan bir görev ve sorumluluktur. Herkesi bu sorumluluğ

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.