Yüksekova'da İneği telef olan kadına buzağılı inek hediye edildi

Yüksekova'da İneği telef olan kadına buzağılı inek hediye edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz günlerde tek geçim kaynağı olan ineği merada ölen Nesibe Durna isimli kadına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir inek ile buzağı hediye edildi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova ilçesine geçtiğimiz günlerde tek geçim kaynağı olan ineği merada ölen Nesibe Durna isimli kadına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir inek ile buzağı hediye edildi.


nesibedurna1.jpg

İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Aksu (Gagevran) köyünde yaşayan Nesibe Durna'nın (60) tek geçim kaynağı olan ineği, geçtiğimiz günlerde merada otladığı sırada aniden fenalaşarak telef oldu. 

nesibedurna2.jpg

Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığının, Hakkari Valiliğine verdiği talimat üzerine Durna'ya bir inek ile buzağı hediye edildi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, beraberindeki Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Emniyet Müdürü Murat Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan, Yüksekova Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yüksekova Şöforler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna ile inek ve buzağı aileye teslim etti.

nesibedurna3.jpg

Yeni ineklerine çok sevindiğini belirten Nesibe Durna, "Tek bir ineğim vardı. Geçim kaynağım bu inekti. Ben de başka yerdeydim. Haber geldiğinde ineğim ölmüştü. Sanırım yediği ottan zehirlenmişti. Ben tek geçim kaynağım ineğime çok üzüldüm. Allah razı olsun bugün valimiz ve kaymakamımız bize sürpriz yaparak bir inek ve bir buzağı hediye ettiler. Çok mutluyum. Bugün bana en güzel hediye bu oldu. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum