Yüksekova'da inşaat işçilerinin zorlu mesaisi

Yüksekova'da inşaat işçilerinin zorlu mesaisi

Yüksekova'da 35 dereceyi aşan hava sıcaklığının altında çalışan inşaat işçilerinin zorlu mesaisi devam ediyor.

A+A-

İnşaat işçileri cüzi bir yevmiyeye rağmen hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı Cumhuriyet Mahallesi'nde güneş altında saatlerce işlerini aksatmadan hayat mücadelesine devam ediyor.

İnşaatlarda bunaltıcı sıcaklar altında ekmek parası için ter döken işçiler, sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar yoğun bir mesai harcıyor.

İnşaat Ustası Abdulkadir Akan yaptığı açıklamada 20 yıldır inşaatlarda çalıştıklarını söyledi.

Ekmeğini inşaatlarda çalışarak kazandığını belirten Akan, "Yeri geldiğinde 40 derecenin altında çalışıyoruz. Benimle beraber 10 arkadaşım var bu işte çalışan, sabah saat 7'de  gelip akşam saat 18'de paydos edip evlerimize gidiyoruz. Şartlarımız çok zor. Sıcağın altında çalışmak daha zor. Başka bir gelirimizde olmadığı için biz de bu yolu seçtik. Yıllardır bu işle uğraşıyoruz. Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Yüksekova'da sayısız ev yaptım" dedi.

Üniversite mezunu olan ve atanamayınca İnşaat işi ile uğraştığını aktaran Ali Seyhan ise, "Kimseye muhtaç olmadan çalışıyoruz. Kendi paramızı kazanmak derdindeyiz. Koşullarımız zor olsa da bakmakla yükümlü olduğumuz bir ailemiz var. Onlara bir nebze yardımcı olabilmek için inşaatlarda çalışıyorum" ifadelerini kullandı./Yüksekova Halkın Sesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.