Yüksekova’da kadına yönelik şiddette hayır semineri

Yüksekova’da kadına yönelik şiddette hayır semineri

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele haftası kapsamında seminer düzenledi.

A+A-

Her yıl 25 Kasım’da kutlanan Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele günü kapsamında Yüksekova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından seminerde, kadına yönelik şiddetle mücadele ve bu konudaki yasal mevzuatlar hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

İlçe Aile ve Sosyal Hizmetler personeli sosyolog Meryem İsaoğlu kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, slayt eşliğinde sunum yaparak yaparak şiddet türlerini, önleyici ve koruyucu faktörleri anlattı. İsaoğlu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele haftası kapsamında bu eğitimi gerçekleştirdik. Eğitimde Kadına yönelik şiddettin türleri, koruyucu ve önleyici faktörlerini anlattık. Kadına şiddetin önleyici ve koruyucu faktörleri olan KADES uygulamasını alo 183 hattını ve elektronik kelepçenin önemini aktardık” ifadelerine yer verdi.

Seminere katılan Yüksekova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Aslan ise Kurum olarak verdikleri eğitimin önemine vurgu yaptı. Aslan, İlçemizde Kadına yönelik şiddet kapsamında kadınlara ve erkeklere bilgilendirici eğitim faaliyetleri yaptık. Bugün de esnaflarımıza, müftülük çalışanlara ve kendi çalışanlarımıza seminer verdik” dedi.

Seminere katılan Hifanur Çelik ilçe müftülük adına katıldıklarını belirterek, “Seminer çok verimli geçti. Kadına yönelik şiddette önleyici ve koruyucu önlemler konusunda bilinçlendirildik. Umarım kadına yönelik şiddetin önüne geçilir” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.