Yüksekova'da Kanser Tarama Faaliyetleri Başladı

Yüksekova'da Kanser Tarama Faaliyetleri Başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Erken teşhisi mümkün olan bir çok hastalık için İlçe sağlık müdürlüğü tarafından kanser tarama faaliyetlerinin başladığını açıkladı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova'da Erken teşhisi mümkün olan bir çok hastalık için evde bakım hizmeti ve tedavi süresince hasta lehine önemli bir faktör olduğunu belirten İlçe sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

İlçe Sağlık Müdürü Erkan Deniz tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; Yüksekova'da erken teşhisi mümkün olan meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik geniş kapsamda ücretsiz tarama faaliyeti başlamıştır, meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserinde belirtiler ortaya çıkmadan erken teşhis konulmasının tedavi sürecinde hasta lehine en önemli faktördür.

"Bu süreçte 30-65 yaş arası kadınlarda meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taraması, 40-70 yaş arası erkeklerde kalın bağırsak kanseri taraması aile hekimleri tarafından yapılabilecektir. Randevuları ve sürecin takibi bizzat aile hekimlerince ve Toplum Sağlığı Merkezlerine bağlı ilgili sağlık personelince yapılacaktır. Kişinin sadece aile hekimine başvurması tüm işlemler için yeterlidir..İlçe genelinde ulaşımın zor olduğu bölgelerde köy muhtarları tarafından  toplu talep halinde ilçe sağlık müdürlüğü tarafından ilçemiz hizmetine sunulan Ketem tarama aracıyla aile hekimlerine ve devlet hastanesinde açmış olduğumuz KETEM biriminde tarama faaliyetleri kapsamında ücretsiz hizmet verilecektir.Hakkari devlet hastanesinde açmış olduğumuz KETEM tarama konusunda kansere olan bakış açısını ülke genelindeki birincilikleriyle ıspatlamıştır. insanların genelde kanser hastalığını kendine yakıştıramadığı ve kanser kelimesinden korktuğu bir gerçektir ilçe sağlık müdürlüğü hizmet kapsamında risk faktörleri doktor ,psikolog ve diyetisyenlerimizle belirli zamanlarda eğitim seminerleriyle bu korku insanlardan tamamen arındırılacaktır.

katem

"Kanser hastalığıyla mücadelede en etkili yol erken teşhistir. Bu sayede söz konusu kanser türlerinde hastalık daha başlangıç evresindeyken yok edilebilmektedir. En büyük hatalardan biri 'nasıl olsa bana bir şey olmaz ' diyerek hastalığı kendisine yakıştırmayıp tahlilleri kabul etmemek ya da 'bir şey çıkarsa moralim bozulur' diyerek yine gerekli tetkikleri yaptırmamaktır. Kendimize ve sevdiklerimize bir iyilik yaparak lütfen ihmal etmeyelim, bir an önce başvuralım ilgili birimlerimize başvuralım.Şemdinli'deki vatandaşlarımızın da talepleri durumunda tarama faaliyetleri Yüksekova KETEM tarafından yapılacaktır. Çukurca'daki vatandaşlarımız da toplu talepleri halinde Hakkari KETEM tarafından hizmet verilecektir'  dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.