Yüksekova'da kira artışlarına yönelik komisyon kuruldu

Yüksekova'da kira artışlarına yönelik komisyon kuruldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde işyeri kira artışlarına yönelik Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı öncülüğünce komisyon kuruldu.

A+A-

İlçede yaşanan işyeri kira artışlarının önüne geçebilmek ve kira fiyatlarının iyileştirilmesine yönelik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı öncülüğünde esnafların katılımıyla düzenlenen toplantı sonucunda komisyon kuruldu.

“TEK TARAFLI BİR BAKIŞ AÇISIYLA FAHİŞ FİYATLARA KARŞI MÜCADELE SERGİLEYECEĞİZ”

Konuyla ilgili konuşan Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç,” Esnaflarımızla beraber bir toplantı gerçekleştirdik. Mülk sahipleriyle bir araya gelip kira konusunda iyi niyetle, samimi bir şekilde uzlaşmaya çalışacağız. Biliyorsunuz son zamanlarda kiralarda yüksek artışlar söz konusu. Bunun önlemini biz Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak kendi bünyemiz de biraz  iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu yaptıklarımızın dışında esnaflarımızla ne yapmamız gerektiği konusunda bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı sonucunda bir komisyon kurma kararı aldık. Komisyonla beraber mülk sahiplerine gidip fazla kira artışı yapmamaları için ricada bulunacağız. Bu kurulda farklı STK’lar bizimle beraber hareket edecek. Memleketimizin değerli insanları büyükleri de yanımızda olacak. Amacımız dediğim gibi, son zamanlarda talihsiz bir şekilde birbirlerini taklit ederek esnafın içinde bulunduğu durumu gözetlemeyerek sadece tek taraflı bir bakış açısıyla artan kira fiyatlara karşı bir mücadele sergilemek ve bunda yol almaktır” dedi.

“YÜKSEKOVA’DAKİ KİRA ARTIŞLARI TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE YOK”

Kurulacak komisyon için bir yol haritası çizdiklerini söyleyen Başkan Çoğaç,”Yarından itibaren bu kurulla ilgili bir çalışma yapacağız. Sahaya inip mülk sahipleri ile görüşmeye çalışacağız. Onlara kendimizi anlatarak ikna etmeye çalışacağız. Sürdürülebilir bir kira politikası uygulamaya çalışacağız. Umarım başarılı oluruz. Çünkü burada bunun dışında yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Yüksekova’daki kira artışları Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Birkaç örnek vermek istiyorum ama verirken üzüldüğümü de belirtmek istiyorum. 17 bin liralık bir işletmeye 60 bin lira isteyen mülk sahipleri var. Neye göre, kime göre! Bu artışı yaptıklarını biz kendimizce onlara anlatmaya çalışacağız. Biz bu paraları veremeyeceğimizi söyleyeceğiz. Zaten işimizin iyi gitmediğini, ekonomik durumun kötüye gittiğini hepimiz görüyoruz. 2024 yılı için tehlike çanları şimdiden çalıyor. Bunun önlemini almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı./Yüksekova Halkın Sesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum