Yüksekova'da koyun sürüsü tipiye yakalandı

Yüksekova'da koyun sürüsü tipiye yakalandı

Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı, yayladaki koyun sürülerinin mahsur kalmasına neden oldu. Koyunlar, karla mücadele ekipleri ve köylülerin çabaları sonucu 6 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından kurtarıldı.

A+A-

Yüksekova'da dün gece başlayan ve halen devam eden kar yağışı, hayatı olmsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Bir çok köy ve yerleşim alanınının kapanmasına neden olan yoğun kar yağışı, Dilektaşı ve Akçalı Köyü kırsalındaki yaylalarda bulunan yaklaşık 3 bin koyunun da mahsur kalmasına neden oldu. Kar yağışının başlaması üzerine Dilektaşı'nda bulunan çobanlar Yüksekova ilçesi'ne, Akçalı Köyü'nde bulunan çobanlar ise Kadı Köy'üne ulaşmak üzere yola çıktı.

Ancak yoğun kar yağışı ve tipi zor anlar yaşatınca çobanlar cep telefonuyla Kaymakamlık Karla Mücadele Ekipleri ile köylüleri arayarak yardım istedi.

Çobanlardan gelen haber üzerine yola çıkan karla mücadele ekipleri ve köylüler, Dilektaşı kırsalında bulunan koyun sürülerini 6 saatte ilçe merkezine, Akçalı köyü kırsalında bulunan sürürüyü ise yaklaşık 5 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından Kadı Köyü'ne ulaşmaların sağladı. Çobanlar tipi yüzünden yolarını kaybettiklerini, bu yüzden karla mücadele ekipleri ile köylülere haber verdiklerini söyledi. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.