Yüksekova'da Kurulan Koro Ekibinden Müzik Ziyafeti

Yüksekova'da Kurulan Koro Ekibinden Müzik Ziyafeti

Yüksekova'da farklı meslek gruplarının bir araya gelerek kurmuş olduğu koro ekibi tarafından müzik ziyafeti verildi.

A+A-

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve farklı meslek gruplarından oluşan ‘Yüksekova Türk Müzik Korosu’ Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi konferans salonunda sahneye çıktı.

‘Şarkılar Bizi Söyler, Biz De Şarkı Söyleriz’ projesi bünyesinde ‘Yüksekova Türk Müzik Korosu’ söylediği şarkılarla dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Konsere Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve çok sayıda misafir katıldı.

Oluşturulan Koro ile ilgili açıklama yapan, Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Canan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğreneme Genel Müdürlüğünün bütün Türkiye çapında başlatmış olduğu ‘Şarkılar Bizi Söyler, Biz De Şarkı Söyleriz’ projesi çerçevesinde Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ait Yüksekova Müzik Korosu olarak ilk konseri verdiklerini belirterek, “Konserimiz baya yoğunlukla geçti. 7’den 70’e herkes katıldı. Bu anlamda farklı meslek gruplarında vatandaşlarımız bir araya gelip güzel şarkılarımızı, kültürümüzü yansıtmış olmaları bizi daha çok memnun etmiştir. Yoğun ilgiden dolayı konserin tekrarını yaptık. Bu koronun en güzel hali ise her meslek grubunda vatandaşlarımızın yer almasıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.