Yüksekova'da Muhtarlara Yönelik "Aile Okulu" Kursu verildi

Yüksekova'da Muhtarlara Yönelik "Aile Okulu" Kursu verildi

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçedeki muhtarlara ‘Aile Okulu’ kursu verildi.

A+A-

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülmekte olan "Aile Okulu Projesi" çerçevesinde, Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitimler verildi.

Proje çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, köy ve mahalle muhtarlarına yönelik "Aile Okulu" kursu verilmeye başlandı.​​​​​​​

Konuyla ilgili konuşan Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, ‘’ Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye çapında başlatılan Aile Okulu Eğitimini ilk olarak açtığımız 7 kursla beraber 120’nin üzerine öğretmene eğitimini verdik. Bu eğitim alan öğretmenlerimiz de kendi velilerine eğitim verdi. 3 bin 119 veliye ulaştık ilçe olarak. Daha sonra muhtarlara yönelik ‘Aile Okulu’ kursunu verdik. Bizde muhtarlarımızla bir araya geldik. Köy ve Merkez muhtarı olmak üzere 52 muhtarımız buraya geldi. 8 ana başlıkta biz bu muhtarlarımıza eğitimlerimizi verdik. Bu eğitimleri alan muhtarlarımız bundan sonra kendi halkına ve köy sakinlerine bu eğimlerini verecekler. Yine bakanlığımızın belirlediği takviminde emniyetten destek alarak, bu anlamda trafik eğitimlerini vereceğiz’’ dedi.

​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.