Yüksekova'da Newroz Kutlandı

Yüksekova'da Newroz Kutlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Newroz düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - İlçenin yeni Şehir Stadı’nda gerçekleşen kutlamalar için sabahın erken saatlerinde binlerce kişi alana gitmeye başladı.

Kadınların yöresel kıyafetler giydiği kutlamalar halaylarla başladı. Coşkunun hakim olduğu kutlamalarda Mikail Aslan ve Koma Aryen sahne aldı. Şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. fotoic.jpg

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Vezir Coşkun Parlak, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde 25 yıldır ağırlaştırılmış bir tecrit söz konusu. Her ne kadar Sayın Öcalan’ın sesi bu halktan koparılmak istenilse de Yüksekova’dan İmralı'ya kadar bin 500 kilometre uzak olmasına rağmen Sayın Öcalan’ı unutmuyoruz ve ruhumuz hep onunla direniş halinde” dedi.

 

DEM Parti Yüksekova ilçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez, “Yüksekova’da bugün yaktığımız ateş, Kobane ve Şengal'de IŞİD'e karşı savaşan halkımız, zindanlar da direnenler için yakılmış bir ateştir. Bu ateş er ya da geç zafere ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

DEM Parti Yüksekova Belediyesi Eşbaşkan adayı Şadiye Kırmzıgül ise, “Uzun bir süredir Yüksekova kayyım tarafından yönetiliyor. Halkı düşünmeyenleri ve derdine çare olmayanları Yüksekova’dan göndereceğiz” dedi.

Ardından konuşan DEM Parti Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Şoreş Diri “Yüksekova halkı kendilerine bugün büyük engeller çıkaran AKP zihniyetine karşı alanları doldurarak cevap verdi. Yüksekova’den kayyumlara sesleniyoruz;  Yüksekova halkı 31 Mart’ta kayyumlara bir sille çakarak Ankara’ya gönderecektir. AKP’yi bu kentte baraj altında bırakacağız. Gençlere sözümüzdür, belediyemizi tüm renkler ve halklarla eşit yurttaşlık ilkesiyle yöneteceğiz” ifadelerini kullandı. 

Son olarak DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu konuştu.

Türkoğlu, “Bu meydan tecridi kıracak iradeye sahip meydandır. Yüksekovalı gençler ve kadınlar şahsında bu kararlı duruş tecridi parçalayacak iradedir. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırdığımızda tüm Ortadoğu barışa kavuşacak. AKP tecrit ısrarıyla tüm Ortadoğu’da zalim Deqak olduğunu gösteriyor. Savaş politikalarının son bulması için Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması gerekiyor. Yüksekova halkı bu Newroz ile Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşmasının mesajını verdi. Sayın Öcalan tüm Ortadoğu halkının barış temsilcisidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından partililer ve halk hep birlikte coşkuyla Newroz ateşini yaktı. Yakılan ateş etrafından halk, sanatçı Mikail Aslan ve Koma Aryen’in seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaya durdu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.