Yüksekova'da öğrencilere kitap yardımı yapıldı

Yüksekova'da öğrencilere kitap yardımı yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 bin 425 öğrenciye kitap yardımı yapıldı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoicYüksekova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencilerine kitap dağıtımı yapıldı.

Kitapların ilçede LYS ve TEOG sınavına hızırlanan 4 bin 425 öğrenciye dağıtıldığı belirtildi. Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde düzenelen kitap dağıtım törenine, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova 3'ncü Piyade Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral Erdoğan Baykal, Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk, kuruk amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kaymakamlığın, Milli Eğitimin, Emniyet Müdürlüğü'nün ve Valiliği'in öğrenciler için sevferber olduğunu söyledi.

Vali Toprak, "Hepimiz, sizlere daha iyi donanım getirmek için büyük bir çapa içerisindeyiz. Bu kadar teşkilatlarımızın ve devletimizin seferber olmasının tek bir amacı var. Vatan, millet sevgisini, anne, baba sevgisini, insan sevgisini bilen gençler yetiştirmek, eğitimlerini, öğrenimlerini eksiksiz batıdaki, kuzeydeki, güneydeki ve herhangi bir ilde geride kalmadan eşit şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri."dedi.

Yüksekova Kaymakamı Murat Kaşıkçı ise 2023 hedefini tuturmak için 7'den 70'e herkese görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi. Bizim derdimiz daha iyi sonuçlar almak daha iyi başarılar yakalamak LYS ve TEOG sınavına hızırlanan 4 bin 425 öğrenciye soru bankası temmin etti. Bu hafta bütün öğrencilerimize ulaştıracağız. Sizlerden istediğim, sizlerden beklentimiz, mutlaka ve mutlaka yarıyıl tatilini iyi değerlendirmenizdir. Ayrıca sizlerden beklentimiz ailesine ve ülkesine karşı sorumluluğunu bilen bir nesil olmanızdır. Ne olursaınız olun siz olun, kendiniz olun, bu ülkenin bireyi olun bu ülkenin evladı olun, yoksa birilerin kontrölünde birilerinin talimatına aldanmayın inanmayın."dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.