Yüksekova'da onbinler Cizre için yürüdü

Yüksekova'da onbinler Cizre için yürüdü

Yüksekova'da düzenlenen basın açıklaması ve protesto yürüyüşünde, Cizre'de yaşanan olaylar kınandı.

A+A-

Yüksekova'nın Cengiz Topel Caddesinde yapılan yürüyüşte binlerce kişi slogan, zılgıt tencere-tavalara vurark gürültü çıkartma eylemi ile Cizre'ye destek verdi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinden Oslo Oteli önüne oradan da Eski Cezaevi Kavşağı'na gelen kitle burada basın açıklaması yaptı.

Kitle adına açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Kürdistan'ın dört parçasındaki halkın Cizre'yle beraber olduğunu belirterek, "Seçimlerde istediğini alamayan AKP Hükümeti, Kürt halkına karşı bir savaş başlatmıştır. Ama bilsinler ki bedeli ne olursa olsun, Kürt halkı Cizre'yledir. Biz artık kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Öz yönetimler devlete karşı açılmış bir savaş değildir. Bu tarz yönetim hem HDP'nin hem de DBP'nin tüzüğünde mevcuttur. Öz yönetim yerelin güçlendirilmesi demektir. Ankara'dan Cizre'nin yönetilmesini istemiyoruz. Bu şekilde yerel demokrasi güçlenemez, aksine faşizm ortaya çıkar. İşte bu yüzden Türkiye'nin önünü açma adına bunu başlattık" dedi. 

Cizre katliamında yaşamını yitirenlerin cenazelerinin buzdolablarında olduğunu belirten Akdoğan, "Din tüccarları yapan AKP'nin bu politikasını halkımız artık çok iyi gördü. Halkımız sokaklarını asla onlara bırakmayacaktır. Halkımız asla boyun eğmedi ve bu sokaklarda mahallelerde de faşizme geçit vermeyecek" diyerek Cizre için direnişi yükseltme çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından yapılan 5 dakikalık oturma eylemi ile kitle dağıldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.