Yüksekova'da polis baskını

Yüksekova'da polis baskını

Yüksekova'nın Kışla ve Orman Mahallesine sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

videoic

Edinilen bilgilere göre, Sabah saatlerinde ilçe'nin Orman ve Kışla mahallesine polislerin zırhlı kepçe desteğiyle İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel harekat polisleri Mala Gel ve Yeni Şehitlik Mezarlığına baskın düzenlediği öğrenildi.

Baskında Mala Gel'in kapı ve camlarını kırıp içeri giren özel harekat polisleri içeride arama yaptı. Yapılan baskın sırasında ilçe'de sık sık silah sesleri duyuldu. Yaklaşık bir saat süren baskın sonrası özel harekat polisleri geri çekildi. 

Yapılan baskının ardından aralarında Olay yerine gelen HDP Hakkari Miletvekili Abdullah Zeydan, tahrip edilen Mal'a Gel ve mezarlığı incledikten sonra kısa bir açıklama yaptı.

 Zeydan, "AKP'nin gladyosu Çeçenistan'da getirdikleri paralı askerleri halkımızın en hassas olan değerlerine, mezarlıklarına, şehitliklerine, ölülerine maalesef bu geçici AKP hükümetinin emri ile saldırı yapılmıştır. 7 Haziran'da Türkiye'nin demokratik güçlerinin ortaya koyduğu demokratik iradeyi kabulllenmeyen hazmedemeyen geçici AKP hükümeti ve cumhurbaşkanı bunun intikamını  7 Haziran'dan beri Türkiye demokrasi güçlerinden Kürt halkından ve Kürt halkının değerlerinden çıkarmaya çalışıyorlar.

"İsrail Devleti'nin Filistin halkına uyguladığı daha ağır bir zülümdür. Bu gün Saddam Hüseyin'in Kaddafi'nin Beşar Esadın kendi halkına uyguladığı zülümden daha ağır bir zülümdür. Onlarda halklarını bombalıyorlardı, onlarda misket bombalarını kullanıyorlardı, onlarda ormanları yakıyorlardı, şehirleri yakıyorlardı. Ama onlar hitler bile bir halkın ölülerine zülüm yapmıyordu. Bir halkın ortaya koyduğu iradeyi hazmedemeyen Cumhurbaşkanı ve geçici AKP hükümeti bu halkın değerlerine ölülerine saldırı yaparak bu halktan intikam almaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.