Yüksekova'da son durum

Yüksekova'da son durum

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağından sonra çıkan çatışmalar durulurken, ilçe’ye giriş çıkışların halen yasak olduğu bildirildi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

26 Ağustos 15 tarihinde Hakkari valiliği tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra, dün gece zırhlı araçların farklı yollardan hendeklerin bulunduğu mahallelere girmesiyle başlayan şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar aralıksız bir şekilde devam etti.

ÇATIŞMA SONRASI NE OLDU?

*Valiliğin sokağa çıkma yasağına karşı tencere tavalar ile gürültü eylemi yapılırken, diğer taraftan da çok sayıda kişi çatışmaları engellemek için olay yerine gidip ‘canlı kalkan' olmak istedi. Bunun üzerine polis gaz bombalarıyla müdahale de bulundu.

*Akşam saatlerinde başlayıp sabaha kadar devam eden şiddetli çatışmalar öğle saatlerinde yerini gergin bir bekleyişe bıraktı.

*Kani Heyder Mahallesi Halk Evi'nin önünde binlerce kişi bir araya geldi. Polis burada toplananları dağıtmak için zaman zaman uyarı ateşi açtı.

*Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı devam ederken ilçeye girişler ise yasaklandı.

*HDP heyeti ile Sivil toplum örgütlerinden oluşan heyet incelemelerde bulunmak üzere ilçeye girmek istedi ancak girişte polis engeline takıldı ve ilçeye giremediler.

SON DURUM

*Yeni Mahalle sakinleri tencere tavalar ile gürültü eylemi ile yaşanan çatışmaları protesto ediyor.

*Fırın ve eczanelerin de kapalı olduğu ilçe'de karanlığın çökmesiyle gergin bekleyiş yerini tamamen sessizliğe bıraktı.

*Fettah Es'in cenazesi Yüksekova'da gözyaşları arasında defnedildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.