Yüksekova'da TOKİ konutlarının çalışmaları devam ediyor

Yüksekova'da TOKİ konutlarının çalışmaları devam ediyor

Yüksekova'da inşa edilen TOKİ konutlarının yapımı devam ederken, çalışmaların bir an önce bitirilmesi için ekipler yoğun çaba harcıyor.

A+A-

Yüksekova'da 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 78 gün süren sokağa çıkma yasağındaki çatışmalarda evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan TOKİ konutlarının inşası devam ediyor. İlçenin Esenyurt Mahallesi'nde yükselen 2. Etap Konutlarında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

2. Etap TOKİ konutlarında 598 konut bulunurken, 28 dükkan, 1 taziye evi ve 1 cami de yer alıyor. Söz konusu konutlar 3+1 ve 4+1 şeklinde yapılıyor. TOKİ konutlarının alanı içerisinde bir de örnek dair bulunuyor. Örnek dairede konutların son şekilleri sergileniyor.

Çalışmaların bir an önce bitirilmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirten yetkililer, havanın bu yıl Yüksekova'da aşırı yağışlı geçmesi nedeniyle çalışmalarının aksadığını belirtiyorlar.

Öte yandan TOKİ konutlarının yapıldığı diğer etaplarda da çalışmaların sürdüğü ve konutların bir an önce teslim edilmesinin hedeflendiği belirtildi. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.