Yüksekova'da uçak seferleri iptal edildi

Yüksekova'da uçak seferleri iptal edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferleri iptal edildi.

A+A-

Hakkari kent merkezi ve ilçede aralıklarla etkili olan yağmur ve sis yaşamı olumsuz etkilerken, ulaşımda da aksamalara yol açtı.

Selahaddin Eyyubi Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün öğlen yapılması planlanan İstanbul - Yüksekova  uçak seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle karşılıklı iptal edildi.

 Selahaddin Eyyübi Havalimanında her yıl yüzlerce uçak seferi ILS sistemi olmadığı için iptal ediliyor. Konuyla ilgili mağduriyet yaşayan acente sahipleri yetkililerden çözüm bekliyor.

ILS SİSTEMİ NEDİR?

Aletli İniş Sistemi kısaca ILS, pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan bir hassas yaklaşma sistemi. ILS, uçağın pist başına kadar hassas yaklaşmasını sağlayan bir seyrüsefer yardımcı sistemidir.[1] Bulut tavanının alçak, görüş faktörlerinin kötü olduğu hava koşullarında, uçağın alçak bir biçimde piste yaklaşmasını ve piste elektronik cihazlarla emniyetli iniş yapmasını sağlar. Pilota istikamet ve süzülüş hattı bilgisi verir. Pilotların özellikle sisli ve karlı havalar gibi görüş mesafesinin çok düşük olduğu zamanlarda inişlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.