Yüksekova’da yamaç paraşütü başvurularına yoğun ilgi

Yüksekova’da yamaç paraşütü başvurularına yoğun ilgi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirilen 2023 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan, Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Yüksekova Sportif Havacılık Akademisi” proje

A+A-

Gençlere planör, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, yelken kanat ve model uçak eğitmenliği gibi eğitimlerin verileceği havacılık akademisi başvuruları yoğun ilgi görüyor.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde alınan başvurulara Türkiye’nin değişik illerinden de yoğun talep oluştu.

Toplam bütçesi 3 milyon 94 Bin 860 olan projenin 2 milyon 500 bin TL’sinin hibe desteği olduğu proje kapsamında verilecek mesleki ve teknik eğitimler ile ilçedeki gençlerin yamaç paraşütü ve model uçak eğitmeni olarak yetiştirilmesi ve bu alanda istihdam edilmeleri amaçlanmaktadır. Projede ayrıca gençlere spor kariyerine yönelik mentörlük hizmeti de sağlanacaktır. Kurulacak akademiden bölgeye gelen turistlerin faydalanması ve bölgenin yamaç paraşütü faaliyetlerinde  tanınırlığının artması da projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Genç nüfus oranının oldukça fazla olduğu ilçede gençlerin okul dışı zamanlarını verimli bir şekilde geçirmesi ve sosyal imkanlara erişimin arttırılması açısından da önemli bir proje olarak hayata geçirilmesi bekleniyor.

Gençlik ve Spor İlçe müdürü Sami Keskin Yüksekova Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada, Yüksekova'nın spor alanında dünya turizmine açılan yeni bir kapısı olduğunu söyledi.

Yüksekova'nın sporda  git gide ilerlediğini aktaran Keskin,"Sporun her dalında önemli başarılara imza atan sporcularımız var. Yüksekova artık bir sporcu kenti. Yamaç paraşütü eğitimlerimizle gençlerimize önemli bir etkinlik kazandıracağız. Yüksekova coğrafik yapısıyla spor turizmine müsait bir ilçemiz. Amacımız İlçemizi spor turizmiyle daha da ön plana çıkarmaktır"ifadelerini kullandı.

Yamaç paraşütü eğitimi  başvuruların bugün sona ereceği bildirildi.

/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.