Yüksekova'da yaşanan sel felaketinde hasar-tespit çalışması

Yüksekova'da yaşanan sel felaketinde hasar-tespit çalışması

Yüksekova ilçesinde sel felaketinin yaşandığı köyde hasar- tespit çalışması yapıldı.

A+A-

Yüksekova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Köycük (Müşan) köyünde sel felaketi meydana geldi.

Dün öğlen saatlerinde ilçe geneli yağan yağışta Köyçük köyü etkilenirken, ekipler hasar tespit çalışmalarına başladı.

Yaşanan sel felakatinden sonra bölgeye giden Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkerim Bulut ile beraberindekiler incelemelerde bulundu.

Hasar tespit çalışmalarından sonra açıklamalarda bulunan; Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda İlçe Özel İdare Müdürü Abdulkerim Bulut: "Öncelikle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum valimizin kaymakamımızın direktifleri doğrultusunda buraya iştirak ettik. Dünden beri ekiplerimiz burada çok güzel bir çalışma yürütüyor. Burada çok şükür herhangi bir mal ve can kaybı yok. Sadece suyun akışı yönünde biraz engellemeler var. Bizde kaymakamımızın isteği doğrultusunda bütün araçlarımızı buraya sevk ettik. Ekip olarak buradayız. İnşallah bir iki gün içinde buraları eski haline dönüşür.  Bundan sonra böyle bir afetle karşı karşıya kalmayız." dedi. 

Açıklamalarına devam eden Bulut, "Köyde yağış yok fakat sel suları köyün dışında 5 kilometre uzaklıkta yayladan gelmiş. Eğer köyde de yağış olsaydı daha büyük bir felaket olurdu. Kaybımız bir at telef oldu bir de vatandaşlara ait bin bağ ot ziyan oldu. Onun dışında bir zayiat yok" ifadelerini kullandı.

Köy Muhtarı Celalettin Budak  ise;  "Köycük Mezrasında 5 kilometre uzaklıkta  20 dakikalık yağan yağmurdan dolayı sel meydana geldi. İçme suyu kanalımız tahrip olmuş yayla yolu kapanmış. Özel İdare Ekibi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü buraya gelip çalışmalara başladılar. Öncelikle ilgilerinden dolayı Vali, Kaykamakama ve gelen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.