Yüksekova'daki Su Sorununun %80'i çözüldü

Yüksekova'daki Su Sorununun %80'i çözüldü

Yüksekova Belediyesi, Su İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede kısmen kaldırılan yasakla birlikte su isale hattı onarım çalışmalarına eş zamanlı olarak devam ediyor.

A+A-

Yüksekova Belediyesi, Su İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede kısmen kaldırılan yasağın ilk gününden itibaren yürüttükleri çalışmalar kapsamında ilçede ki su sorunun %80'ni bitirilmiş durumda.

Diğer kalan bölgeler içinde, ekipler tarafından yapılan program doğrultusunda çalışmaların yapılacağı ve en kısa zamanda tüm arızaların giderileceği hedeflendiği belirtildi.

İlçe genelinde günde yaklaşık 10 arızanın giderildiği ve su sorunun tamamen bitirilmesi adına eş zamanlı çalışmalar yürütülüyor.

Bu günde Kuruköy caddesinde bulunan bir Aspes birde normal su şebekesine ait arızalar ekipler tarafından onarılarak söz konusu bölgeye su verilmeye başlandı.

Yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Yüksekova Belediye Eş Başkan Vekili, Adile Kozay “Yapılan çalışmalarımız kusursuz bir şekilde ilçemizin hasar gören mahallelerinde eş zamanlı olarak devam etmektedir. Bilindiği üzere ilçede en büyük sorunlardan biri su sıkıntısıydı. Kısmen kaldırılan yasağın il gününden beridir her arızaya ekiplerimiz koşmakta ve onarım çalışmaları yürütmekte. Yapılan çalışmalar doğrultusunda su sıkıntısının %80'nini gidermiş bulunmaktayız. Yine su sıkıntılarını gidermek için birçok bölgeye depolar kurup itfaiye araçları ile su doldurup jeneratör yardımıyla su vermeye başladık. İtfaiye araçlarıyla her mahalleye su dağıtımı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın su sıkıntılarının önüne bir nebzede olsa geçmeye çalıştık. Arızaların onarıldığı bölgelerde sular hala gitmiyorsa elektriklerin olmamasından kaynaklandığını da belirtmek istiyorum. İleriki günlerde ilçemizdeki su sorunlarıyla ilgili tüm arızaları giderip suyun gitmediği bölgelere su vermeye başlayacağız. Özellikle yaptığımız çalışmalarda destek olan ve büyük bir sabırla arızaların giderilmesi için bekleyen vatandaşlarımıza belediyemiz adına çok teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.