Yüksekova'daki TOKİ konutlarında ortak gider sorunu

Yüksekova'daki TOKİ konutlarında ortak gider sorunu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Esenyurt (Bajerge) Mahallesinde yer alan TOKİ konutlarında geçtiğimiz aylarda ortak giderlere yüzde yüzlük bir zam yapıldı.

A+A-

2023 yılında yapılan site yönetim genel kurullarında alınan kararlarla aidat fiyatlarında artış yaşandı. 2022'de 250 lira olan aidat bu yıl 500 liraya yükseldi. Bazı sitelerde yüksek artışa tepki gösterirken TOKİ yönetimi maliyet giderlerinin  artığını söyleyerek yapılan zammı savundu.

Site sakinlerinden Niyazi Çakır, “Sokağa çıkma sürecinde yaşanan olaylarda evimiz yıkıldı. Burada bize daireler verildi. Burada bulunan TOKİ’lerin giderleri gerçekten çok fazla. Benim sabit bir gelirim var.  Ama Sabit geliri olmayan birçok insan var ve bunu ödeyemiyor. Yönetim borçlar  geciktiği zaman faiz üzerine geliyor ve icralık oluyor. Gerçekten buna bir çözüm bulunsa çok mutlu oluruz. Umarım çözüm bulunur ”dedi.  

Bir diğer site sakini Murat Onan, “Giderlerimiz çok arttı. Ortak bir payda da buluşmamamız lazım. İŞKUR’dan elemanlar geldiği zaman bu ortak giderlerde düşer ve vatandaşımızda rahatlar” ifadelerini kullandı.

Herhangi bir sabit gelirinin olmadığını söyleyen site sakini Cevdet Özer ise, mağdur olduğunu belirtti. Özer, “Kiramı ödeyemiyorum. Ev sahibi 800 lira olan kiramı 1200 lira yaptı. Ortak giderlerde çok arttı. Ortak giderlere 500 lira veriyorum. Aldığım maaş ise 1400 lira ben nasıl geçineyim. Eşim ve çocuğum engelli. Onlara da bakmak zorundayım. Evime ekmek götüremiyorum. Mağdurum. Yetkililer bu durama biran önce el atmalı” şeklinde konuştu.  

“TÜM GİDERLERİMİZİ FATURALANDIRABİLİRİZ”

TOKİ Yönetim Üyesi 1’inci ve 2’inci etap olmak Üzere Halkla İlişkiler ve Saha Amiri Can Demir Alim ise, gelen eleştirilere şöyle cevap verdi, “Vatandaşımız kendi penceresinden baktığı zaman yanlış bir iş yaptığımızı düşünüyor. Bir personelin SGK’sı,  kıdem tazminatı ve maaşı bize 17 bine mal oluyor. Biz reel fiyatlar üzerinde gitmeye çalışırsak 4+1 aidatımız yaklaşık 650 lira olur. Bunu dışında bizim genel şirket yetkililerimiz bu fiyatı çok bulup fiyatı aşağı çekti. Şimdi 4+1 dairelerimiz 500 TL’ye çektik. Bu fiyatı çok bulanlar var. Çünkü vatandaşımız bu parayı sadece personele verdiğimizi düşünüyor. Ama vidanjör ücreti, elektrik ücreti, Mutfak giderlerini, bina içi arızalar asansör gibi ve çatı tamirini gidermek zorunda kalıyoruz. Tüm giderlerimizi faturalandırabiliriz” dedi./YüksekovaHalkınSesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum