Yüksekovalı 200 sporcu çevre temizliği yaptı

Yüksekovalı 200 sporcu çevre temizliği yaptı

Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 200 sporcu çevre temizliğini yaparak dikkat çektiler.

A+A-

Yüksekova'da son dönemlerde ilçede gelişi güzel  atılan çöplere dikkat çekmek için, Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören 200 öğrenci ve eğitmenleri ile beraber kolları sıvayarak mıntıka temizliği yaptılar. 200 Sporcu ve eğitmenleriyle beraber ellerine aldıkları çöp poşetleriyle 1 saat boyunca yapılan çalışmayla İlçenin can damarı İpekyolunu ve Mevlana parkını çöplerden temizlediler.

‘’ÇEVRE BİLİNCİNİ OLUŞTURMAK İÇİN YAPTIK’’
Yaşanır bir çevre için ilçede temizliği sürdüreceklerini belirten Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, ‘’Çevre temizliği farkındalığı göstermek ve bilinci başta çocuklarımıza, öğrencilerimize oluşmak anlamında Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürlüğü ailesi olarak sporcuları, antrenörleri ile toplam 200 kişilik bir toplulukla gerek çarşı merkezinde, İpekyolu ve parklarda bugün çevre temizliğini yaptık. Zarar atıklarla maalesef doğamıza, çevremize ve suyumuza zarar veriyoruz. Lütfen şehrimize, doğamıza, memleketimize sahip çıkalım. Sağlıklı çevre, sağlıklı sporcu diyoruz ve inşallah bu sloganımızla ilçemizde temizlik seferberliği başlatıyoruz. Milli sporcu ve diğer sporcularımızla beraber 200 kişiyle çevre temizliğimizi yaptık’’ dedi.

‘’200 SPORCU TEMİZ BİR YÜKSEKOVA İÇİN ALANA ÇIKTI’’
Kayak Milli Antrenörü olan Bayram Ören,  ‘’Bugün sporcularla beraber çevre temizliği çerçevesinde çevre bilinci, doğa sevgisi gibi konulara sporcularımızda farkındalık oluşturmak için birçok bölgeyi gelişi güzel atılan çöplerden arındırdık. Maalesef Yüksekova’da bir çöp sorunu var. İnşallah bu tür çalışmalar şehrimize bir fayda sağlayacaktır. Bizde 200 sporcu ile bu çalışmayı yürüttük’’ İfadelerini kullandı. (Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi)

46.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.