Yüksekovalı acılı anne, çocuğu için çağrıda bulundu

Yüksekovalı acılı anne, çocuğu için çağrıda bulundu

Yüksekova’ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan İnanlı (Xalanê) Köyünde yaşayan Salihe İlhan evlerinin yolu bozuk olduğu için 7 yaşındaki çocuğunu hastaneye götürmekte zorlandığını belirterek , yolun yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

A+A-

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı İnanlı köyünde yaşayan 7 yaşındaki Muhammed İlhan,  küçük yaşta geçirdiği ateşli hastalık sonucu beyninde hasar meydana geldi. Hasar sonucu görme, konuşma ve yürüme yetisini kaybeden Muhammed  tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Haftanın 5 günü Muhammed’i  tedavi amaçlı rehabilitasyon merkezine götüren Anne Salihe İlhan  7 yaşındaki çocuğu için, “Rabbim göz vermiş görmüyor, ayak vermiş yürümüyor, dil vermiş konuşmuyor ama imkanda vermiş. Bu imkanlarında devletin karşılamasını istiyorum diyerek  yetkililere yolun yapılması için çağrıda bulundu.

“KÖYDE YAŞAYAN 4 ENGELLİ VATANDAŞ YOLLARI KULLANAMIYOR”

Çocuğunun durumunu gözleri dolarak anlatan anne İlhan şu ifadeleri kullandı: “  7 yaşında bir bebeğim var. Bebeğim Bir haftalıkken nöbet geçirdi. Nöbet sonrası Muhammed görme yürüme ve konuşma yetisini kaybetti. Şuan fizik tedavisi görüyor. Evimizin yollar toprak bu yüzden yoları özellikle yağışı günlerde kullanamıyoruz. Bizim köyde 4 engelli vatandaş yaşıyor. Onlarda yolu kullanamıyor. O yüzden yetkililerden rica ediyorum. Yollarımızı yapın” ifadelerini kullandı.

“ARABAYI İTMEYE GÜCÜM YETMİYOR”

Birçok ülkede engelli vatandaşlara öncelik tanındığını belirten İlhan, “ Dünya’nın birçok yerine öncelik engelli bireylere veriliyor. Benimde çocuğum engelli fakat birçok kez müracaat etmememize rağmen hala yollarımız yapılmadı. Neden bizi en arka plana atıyorlar. Üstelik köyümüzde 4 engelli birey var.  Kış geldi. Muhammed’i hastaneye veya fizik tedaviye götürdüğümde çocuk arabasını kullanmak zorunda kalıyorum ve tekerlekler sürekli çamurda kalıyor. Onun dışında çocuğum büyüyor. Artık arabayı itmeye gücüm yetmiyor. Bizi şuan  dinleyen herkesten ricamız bize yardım edin” dedi.

Kaynak: Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum