Yüksekovalı Arıcılar Vali Çelik’e dert yandı

Yüksekovalı Arıcılar Vali Çelik’e dert yandı

Yüksekovalı Arıcılar, ballarını hakkettiği değerde satamadıklarını ve İran üzerinden ilçeye gelen kalitesiz ballar yüzünden ballarının değer kaybettiğini belirterek sorunlarını ve taleplerini Hakkari Valisi Ali Çelik’e iletti.

A+A-

Yüksekovalı Arıcılar kırsal kalkınmada Uzman Eller Projesinin tanıtım Toplantısı için Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine gelen Hakkari Valisi Ali Çelik’e dert yandı.

Arıcılar ballarını hakkettiği değerde satamadıklarını ve İran üzerinden ilçeye gelen kalitesiz ballar yüzünden kendi ballarını satamadıklarını aktardı.

Konuyla ilgili Vali Çelik Arıcılara destek olacağını söyleyerek arıcıları kendi makamında ağırlamak için Hakkâri’ye çağırdı.

Arıcılar adına konuşan Arıcı Sami Ölmez, “Balımızı satmıyoruz. Herhangi bir projeden de yararlanamıyoruz. Ballarımızı satamadığımız gibi şuan birçok arkadaşımız kredi borçlarıyla boğuşuyor. Bu sorunlarımızı Vali beye ilettik. Vali bey bize İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte bir kooperatif kurmamız gerektiğini ve bize yardımcı olacaklarını söyledi.  Ayrıca bizleri kendi makamında ağırlayacak. Sorun ve taleplerimizi orda da ileteceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.