Yüksekovalı çocukların karlı tepelerde kızak keyfi

Yüksekovalı çocukların karlı tepelerde kızak keyfi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar yağışının ardından Dedeler Köyünde ki çocuklar karlı tepelere çıkarak bidon ve kızaklarla kaymanın keyfini çıkarıyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler (Zizan) köyünde ki çocuklar kar yağışı sonrası güneşli havayı fırsata dönüştürüp, tahta ve plastik borulardan yaptıkları kızaklarla kaydı.


Kar kalınlığının 20 santimetreye kadar ulaştığı ilçede, bir araya gelen çocuklar kızaklarıyla karlı tepenin yolunu tutuyor. Aile büyüklerinin yardımıyla bidon ve tahtalar ile yaptıkları kızaklarla köyün içinde bulunan dik tepeden kayarak inmek için birbirileriyle yarışıyor. Yarış ise renkli görüntülere sahne olurken çocukların da sevinci yüzlerinden okunuyor.

fotoic.jpg

Yusuf Aslan, kızakla kaymanın çok keyifli olduğunu söyledi.

Aslan," Genellikle hafta sonları geliyoruz. hafta içi de fırsat buldukça geliyoruz. Sayımız bazen 30-40 kişi oluyor. hep beraber gelip eğleniyoruz çok güzel. Kızaklarımızı da tahtadan yapıyoruz ve bazen köyde ki büyüklerde bizlere katılıp kızak yapıyorlar" dedi.

Nur Muhammet Aslan ise," Geçtiğimiz gün yağan kar yağışı sonrası kızaklarımızı alıp köyün arka tarafındaki tepeye geldik. arkadaşlarımızla hafta sonları burada kızak yapıyoruz. Bazen düşüyoruz, bazen yarış yapıyoruz ama çok eğleniyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.