Yüksekovalı çocukların kızak keyfi

Yüksekovalı çocukların kızak keyfi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Aşağıgüveç (Xurekan) köyünde haftasonunu fırsat bilen çocuklar, kızakla kayarak doyasıya eğlendi.

A+A-

İSLAM DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA – Yüksekova'ya 10 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağıgüveç (Xurekan) köyünde bir araya gelen çocuklar, haftasonu tatilini doyasıya eğlenerek geçirdi.

Kendi imkanları ile kızak yapan çocuklar, karlı tepelerden kayarak gün boyu eğlenmenin tadını çıkardı. Aile büyüklerinin yardımıyla bidon, boru, tahta ve çivi kullanarak kızak yapan çocuklar, zaman zaman düşmelerine rağmen eğlencelerinden vazgeçmedi. Çocukların eğlencesine bazı köy sakinleri de eşlik etti.
K1_1
Çocuklardan Semih Akdoğan, “Haftasonu tatili var. Biz de bunu değerlendirmek istedik. Arkadaşlarla kaymaya geldik. Çok eğlendik” dedi.

Necati Akdoğan isimli çocuk ise sabahın ilk ışıkları ile beraber ellerine kızaklarını aldıklarını kaydederek, “Her haftasonu buralara gelip buralarda kayak keyfi yapıyoruz. Çok eğleniyoruz. Sabah gelip akşam dönüyoruz. Köyde evde sıkılıyoruz. O yüzden kızakla kayarak vakit geçiriyoruz. Yokuş aşağı kayarken çok zevk alıyoruz. Çok kaza yapıyoruz. Bazı zamanlarda birbirimizi takip ettiğimizde birbirimize çarpıyoruz ve canımız acıyor. Ama yine kaymaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.K2

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.