Yüksekovalı Doğaseverler doğa yürüyüşü gerçekleştirdi

Yüksekovalı Doğaseverler doğa yürüyüşü gerçekleştirdi

Yüksekovalı doğaseverler, Şemdinli İlçesine bağlı Yaylapınar (Salara) köyünde doğa yürüyüşü yaptı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü (YEKDASDER), Şemdinli ilçesine bağlı Yaylapınar (Salara) köyüne doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi. Stiga turizm öncülüğünde ve YEKDASDER'in rehberliğinde yaklaşık 18 kişinin katıldığı etkinlikte 3 buçuk saatlik bir yürüyüş gerçekleştirildi. Dört mevsimin bir anda yaşandığı bölgede katılımcılar doğanın eşsiz güzelliğinin tadını çıkardı. 


y1-004.jpg

“DOĞAMIZIN EŞSİZ GÜZELLİKLERİNİ TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Etkinlik hakkında konuşan dernek yönetici Hakan Zanyar Aykut, ”YEKDASDER rehberliğinde Şemdinli ilçe sınırları içerisinde bulunan Salara (Yaylapınar) köyüne yapılan etkinlikte 3,5 saatlik bir yürüyüş gerçekleşti. Yürüyüş boyunca minimum irtifa 1710 metre, maksimum irtifa ise 2 bin 500 metre idi. 18 kişinin katıldığı etkinliğin zorluk derecesi 7/10 olarak değerlendirilmektedir. Başlangıç noktası Salara (Yaylapınar) Köyü olup bitiş noktası ise Sosi (Konur) Kanyonu olan yürüyüş parkurunun güzellikleri kişiyi kendine hayran bıraktırıyordu. Dört mevsimin bir anda yaşandığı bu bölgede bir yanımız beyaz kar örtüsü ile çevrili iken bir yanımız da yeşilliğin dağlarla ve mavi gökyüzü ile birleştiği eşsiz bir güzellikteydi. Dernek olarak doğamızın eşsiz güzelliklerini tanıtmaya devam ediyoruz” dedi.  

y2-003.jpg

“YAYLAPINAR (SALARA) BÖLGESİ HAKKINDA”

Salara bölgesi köyün eski adı olarak bilinmektedir. 1840 yılındaki kayıtlarda köy ismi Salara veya Salaran olarak geçmektedir. Salara, Yüksekova’ya 77 km uzaklıkta bulunup Şemdinli'nin güneybatısındadır. Derecik-Şemdinli yolu arasında konumlanmıştır.

y3-002.jpg
 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.