Yüksekovalı esnaftan alkışlanacak örnek davranış

Yüksekovalı esnaftan alkışlanacak örnek davranış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meyve ve sebze satan Abidin Mengeş isimli esnaf gün içerisinde kazancının 3’te birini ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

A+A-

Yüksekova'da Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Soryan iş merkezi önünde kurduğu manav tezgahında 10 yıldır meyve ve sebze satan Mengeş maddi durumu iyi olmayan aileleri tespit edip onlara yardım ediyor.

Yaklaşık 7 yıldır her gün sattığı ürünlerden elde ettiği  kazancının bir kısmını da dağıtıyor.

Seyyar Satıcı Abidin Mengeş yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır seyyar satıcılık işi yaptığını söyledi.

Elinden geldiği kadarıyla insanlara yardımcı olmak istediğini belirten Mengeş,” Haftada 8 aileye yardımda bulunuyorum. Her aileye günlük ya da haftalık bir poşet meyve alıyorum ve bazı ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum.  Yüksekova’daki esnaflardan yana beklentim; onlar da maddi zorluk çeken ailelere elinden geldiği kadar yardımcı olabilirler. Umarım insanlar bu konuda ön yargılı davranmaz, yardımsever elini halka uzatır.

Bunun dışında ekonomik sıkıntı çeken öğrenciler için kitap topluyorum. Öğrencinin defterini, kitabını, kalemini, ayakkabısını, alıyorum. Ya da başka derneklerle iletişime geçip ailelerin ev ihtiyaçlarını ayarlıyorum. Ben bir seyyar satıcıyım keşke elimden gelse daha fazla mağdur aileye ulaşabilsem.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.